Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Einde leegstand voor Gouvernement in zicht: woon- en horecaplannen gaan officieel door

Door Joost Verdult 29 juli 2020

Wonen en horeca, dat gaat de nieuwe functie worden van het Gouvernement aan het Gouvernementsplein, zo meldt de BN DeStem. Volgens het dagblad is het de Bergse ondernemer Marcel Simons die het vroegere militaire hospitaal onder handen neemt.

Met het vertrek van de Basic Fit uit de binnenstad kwam het voormalige winkelcentrum aan het Gouvernementsplein officieel leeg te staan. Aan die leegstand komt nu een einde. De plannen voor het oude Gouvernement? Veertien woningen en een grote horecazaak mét een groot terras op het Gouvernementsplein.

Wonen bij de Dikke Boom

De BN DeStem laat weten dat het Bergse college officieel groen licht heeft gegeven voor de plannen van de ondernemer. Waar de woningen komen en hoe groot deze worden nu de plannen echt uitgevoerd gaan worden? Aan het Gouvernementsplein komen dertien appartementen met een oppervlakte tussen de tachtig en honderd vierkante meter. Aan de kant van de Korenbeursstraat staat nummer veertien: een gelijkvloerse woning.

(Tekst loopt verder onder de foto)

shoppen winkelen bergen op zoom winkelcentrum Gouvernement Gouvernementsplein
Een oude foto van het Gouvernement. Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort/326.271

Verdwijnen overkapping

Als je vroeger in het Gouvernement kwam om te shoppen bij Sport Plaza, dan kan je je vast nog wel herinneringen dat het plafond van het voormalige winkelcentrum een glazen overkapping was. Als het aan de Bergse ondernemer ligt, is de glazen wand – als de plannen doorgaan – verleden tijd. Marcel is namelijk van plan om het pand uit de 18e eeuw in zijn oude glorie te herstellen. Ook de aanbouw uit de jaren negentig – aan de achterkant van het oude winkelcentrum – zal verdwijnen.

Restaurant en parkeerplekken

Naast woningen, is er volgens de ondernemer straks ruimte voor een restaurant met een oppervlakte van 350 vierkante meter, zo laat hij aan het West-Brabantse dagblad weten. Buiten moet vervolgens nog eens plaats worden gemaakt voor vierhonderd vierkante meter aan terras. Achter het Gouvernement wordt ruimte gemaakt voor groen én het parkeren van de auto’s van de bewoners.

Lees meer:

gouvernement Gouvernementsplein leegstand winkel stad winkelen

Wegwijs in Bergen op Zoom: waarom heet het Gouvernementsplein zo?

De zon schijnt en je trakteert jezelf op een ijsje bij Crusio. Je verwent jezelf deze keer extra vee...
Bergen op Zoom: Kijk in de Pot; militairen bij een tentenkamp, het voormalig militair oefenterrein ligt tussen de Binnenschelde en de Zuid-Westsingel. defensie militairen militair oefenterrein leger

Van militair terrein tot kermis: 9 x de oude Kijk in de Pot

Het stadspark de Kijk in de Pot is tegenwoordig een hotspot voor honden en hun baasjes. Deed je dat ...
Hof van Asselbergs

Wonen tegenover het station: ontdek het nieuwe Hof van Asselbergs

Tegenover het station van Bergen op Zoom is de opgelopen jaren door Stadlander hard gewerkt aan het ...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.