Welke held is jouw Brabander van het Jaar?

Door Irma van Schaijk 17 november 2017
Ze redden iemand uit een brandend huis, zamelen geld in voor het goede doel of steken al hun tijd en energie in de Voedselbank. Brabantse helden die het verdienen om Brabander van het Jaar te worden.  Op wie stem jij? 
Tijn 
De Brabander van het Jaar is iemand die altijd voor anderen klaar staat. Die alles aan de kant zet om een ander te helpen of ingrijpt als iemand in nood is. Uit alle inzendingen zijn de volgende tien kandidaten geselecteerd, maar tijdens de prijsuitreiking zal ook Tijn niet vergeten worden…
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

 Shirley van Overveld uit Steenbergen

shirley van overveld
Foto: Omroep Brabant
Nadat haar dochtertje Ankie overleed aan een hersentumor richtte Shirley van Overveld Stichting Ankie op. Daarmee zamelt ze op allerlei manieren geld in voor goede doelen die mensen met kanker steunen. Zo zorgt ze onder meer voor kika-knuffelberen, kanjerkettingen, cadeautjes voor zieke kinderen en een uitzichtkamer in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.

 Robbert Roy uit Sint-Michielsgestel

robbert roy
Foto: Brabants Dagblad
Hij is pas 18 maar nu al een echte held. Hij aarzelde geen moment toen hij zag dat een boerderij in brand stond. Hij rende naar binnen en zorgde ervoor dat vier vrouwen die daar nietsvermoedend zaten te kaarten, veilig buiten kwamen.

Marian van Mierlo uit Den Bosch

marianne van mierlo
Foto: Prins Beatrix Spierfonds
Ze is waarschijnlijk de stoerste vrouw van Brabant: Marianne van Mierlo uit Den Bosch. Ondanks haar leeftijd van 77 jaar ging ze al verschillende keren abseilen van hoge gebouwen, om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten. In totaal haalde ze  15.000 euro op.

Theo Fijneman uit Oosterhout

theo fijneman
Foto: Omroep Brabant
Theo Fijneman is een begrip in Oosterhout. Hij houdt de hele stad netjes, gewapend met een grijpstok en vuilniszak. Weer of geen weer, iedere dag gaat Theo in zijn scootmobiel op pad en stopt pas als al het zwerfafval is opgeruimd.

Patrick en Miranda Verkoelen uit Helmond

patrick en miranda verkoelen
Foto: Eindhovens Dagblad
Dit echtpaar runt helemaal zelf en zonder subsidie een voedselbank: Stichting Hart voor Minima. Zes dagen in de week delen ze pakketten uit vol met verse producten. En zo helpen ze meer dan 220 gezinnen.

 Theodoor van Leeuwen uit Boxtel

theodoor van leeuwen
Foto: Brabants Dagblad

Ook mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank moeten verse groenten kunnen eten. Dat vindt Theodoor van Leeuwen uit Boxtel. Daarom heeft hij voedseltuinen opgericht in Den Bosch en Boxtel. Iedere week levert hij verse groenten voor in de voedselbankpakketten. En mensen die geen baan hebben kunnen hier als vrijwilliger weer een werkritme opbouwen.

 Nelly en Cees Coolen uit Tilburg

nelly cees coolen
Foto: Omroep Brabant
Nelly en Cees zijn onmisbaar voor de bewoners van de Hoffmannflat in Tilburg. Samen runnen zij De Weberhof, een ontmoetingsplek waar de oudere bewoners samen komen. Vijf dagen in de week worden daar allerlei activiteiten georganiseerd zodat niemand eenzaam of alleen is.

 Ria Bekkers uit Prinsenbeek

ria bekkers
Foto: BN DeStem

In het centrum van Prinsenbeek staat het Kenia Winkeltje van Ria Bekkers. Alles wat zij in deze kringloopwinkel verdient, stopt ze in onderwijsprojecten in Kenia. Ze heeft al honderden kinderen aan een diploma en aan werk geholpen.

 Jan en Toon de Bresser uit Oisterwijk

jan toon bresser
Foto: Omroep Brabant

Deze broers organiseren tandemtochten voor blinden en slechtzienden. Toon begeleidt de mensen op de fiets en Jan rijdt de bezemwagen. En ze halen en brengen alle tandems met een vrachtwagen. Zo bezorgen ze mensen die niet vaak weg kunnen, toch een leuk dagje uit.

 Rob en Koen van der Made uit Son

rob koen van der made
Foto: Eindhovens Dagblad

Vader en zoon aarzelden geen moment toen ze zagen dat twee auto’s frontaal op elkaar gebotst waren. Ze haalden de twee zwaargewonde bestuurders eruit. En dat was maar net op tijd, want vlak daarna vloog een van de auto’s in brand.

Tijn wordt niet vergeten

tijn

 Wie is jouw favoriet voor de titel? Stemmen kan op de site: www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar. De stembus is geopend van donderdag 23 november 18.30 uur tot en met vrijdag 8 december.

Tijdens een feestelijk diner op kasteel Helmond maakt de Commissaris van de Koning bekend wie zich de Brabander van het Jaar 2017 mag noemen. Op Eerste Kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant TV wie dat is geworden.

Tijn
Bij het diner in kasteel Helmond zullen ook de ouders van Tijn Kolsteren uit Hapert aanschuiven. Dat is de jongen die tijdens Serious Request met nagels lakken heel veel geld ophaalde voor het goede doel, terwijl hij zelf ernstig ziek was. Hij overleed eerder dit jaar op 6-jarige leeftijd. Tijn wordt niet vergeten. Hij zal deze avond, vertegenwoordigd door zijn ouders, worden benoemd tot erebrabander.
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws