OMG er komt een invasie van wespen en dit kun je er tegen doen

Door Irma van Schaijk 19 juli 2018

Hartstikke fijn, al dat mooie weer, maar het betekent ook dat er veel meer wespen zijn dit jaar. Nu al zoemen die beestjes hinderlijk rond in onze tuin of terwijl we op een terrasje zitten, maar het wordt nog veel erger!

Bestrijders komen nu al wespennesten tegen ter grootte van een flinke voetbal, en de nesten kunnen de komende weken nog groter worden. Overal in het land worden vier tot zes keer zoveel wespen gezien als gemiddeld. Heb jij er ook last van? Dit kun je zelf doen:

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hou eten en drinken weg

Zet geen eten of drinken open in je tuin. Wespen komen eenmaal af op de geur van zoetigheden en op geuren.

Pas op met parfum of zonnebrandolie

Wespen zijn dol op lekkere luchtjes, zoals zonnebrandcrème en parfum. Ze hebben een hekel aan citrusgeuren en kruidnagels. Heb je bijvoorbeeld een barbecue, dan helpt het als je een schaaltje met kruidnagels neerzet of een geschilde sinaasappel of citroen in partjes. Wij vinden dat lekker ruiken, maar wespen blijven er voor weg.

Maak een nepnest

Wat ook schijnt te helpen: een nepnest. Maak van een donkere plastic tas (vuilniszak) een nepnest door er kranten in te doen. Ongeveer de grote van een basketbal. Hang deze op je terras en de wespen denken dat jouw tuin al ‘bezet’ is door andere wespen. 

Bel om hulp

Heb je echt een nest in de tuin, dan kun je Saver bellen: (0165) 597 789. Voor de verwijdering van een nest moet je wel betalen! Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:

vliegende mieren

Ieuwww! We hebben een invasie van vliegende mieren (+filmpje)

Zie jij ook overal mieren vliegen in Bergen op Zoom? Het ligt niet aan jou! Er zijn op het moment in...
maden

Oh nee, maden in je kliko? Dit kun je er tegen doen

Wil je ’s morgens even je afval in de kliko gooien, word je begroet door een stuk of vijfhonderd mad...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.