Winterweer op komst in Bergen op Zoom: centimeters sneeuw en een gevoelstemperatuur van -8

Door Irma van Schaijk 21 januari 2019

Jaaa, het is zover! Morgen (dinsdag 22 januari) dwarrelen de eerste sneeuwvlokken van het jaar naar beneden in Bergen op Zoom. Volgens de website Weeronline kan er een sneeuwdek van drie tot vijf centimeters dik ontstaan.

De eerste neerslag wordt ’s ochtends om 8.00 uur al hier (in het zuidwesten en zuiden van het land) verwacht. De sneeuwval breidt in de loop van ochtend uit over het land. ‘Door de matige tot (vrij) krachtige zuidenwind stuift de sneeuw door de straten en ligt de gevoelstemperatuur rond -8’, aldus Weeronline.

IJzel

Pas goed op als je de weg op moet, want behalve voor sneeuw waarschuwt Weeronline ook voor ijzel. Woensdag kan er  ook nog sneeuw vallen, donderdag blijft het droog en vrijdag hebben we alweer kans op regen. Het weekend wordt zacht, maar daarna neemt de kou weer toe.

Stuur ons je sneeuwfoto’s

Ga jij er morgen op uit om mooie plaatjes van een besneeuwd Bergen op Zoom te schieten? Of ga je een sneeuwpop of sneeuwengelen maken? Willen we zien! Stuur je sneeuwfoto’s naar [email protected]. De mooiste kiekjes plaatsen we op indebuurt.

Lees ook:

Handig: 7 x tips tegen uitglijden op de fiets

's Ochtends ziet het opeens helemaal wit in Bergen op Zoom. En dan moet je over de Olof Palmebrug. O...
cas ingesneeuwd

Oei, deze Bergenaren zijn ingesneeuwd in Oostenrijk

Ga je voor het eerst zonder ouders op wintersport, raak je !%#@$  ingesneeuwd! Dat overkwam deze zev...

Meer over

Weer

adv.