Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitslag: is de korte broek/jurk geaccepteerd op het werk?

Door Joost Verdult 1 juli 2019

Afgelopen weken leek het af en toe alsof Bergen op Zoom in de woestijn lag. Niet door de hoeveelheid zand en cactussen, maar door de hoge temperaturen. Daarom stelden wij eerder de vraag: mogen jullie met een korte broek of een jurk naar het werk? 

Tropische temperaturen zijn ideaal wanneer je ervan kan genieten. Als we moeten werken, kan het soms wat minder prettig zijn. Zeker wanneer je van je werkgever niet met je korte broek, hotpants of jurkje naar het werk mag. Dat deze kwestie leeft, blijkt wel uit een artikel van de Rijksoverheid. Daarin worden tips gegeven over kledingstukken die volgens de bestuurders van Nederland wel of niet door de beugel kunnen met warm weer.

Hoe zit het met de korte broek op het werk?

T-shirtjes blijken uit onderzoek van de overheid geaccepteerd te worden, al is een te diep decolleté een ander verhaal. Slippers worden in het stuk gezien als not done. En de andere kledingstukken dan? Laten we even teruggaan naar het betoog van de Rijksoverheid. Uit de etiquetteregels die zij erbij pakken, is te lezen dat ‘een zakelijke omgeving en een korte broek niet samengaan’. Aan de andere kant geven ze aan dat een korte broek op het werk juist prettig kan zijn, zeker wanneer je buiten werkt. Hoe zit dat in Bergen op Zoom?

brandweer spoedeisende hulp ziekenhuis brand
Voornamelijk dragers van een uniform mogen niet met een korte broek naar het werk. Al zou dat in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Foto: ANP/GINOPRESS

Bergen op Shorts

De Bergenaren gaan over het algemeen niet met een korte broek naar het werk. Professionaliteit en een eventueel bedrijfsuniform zijn daar de reden van. Patrick werkt met een lange broek in de revalidatietechniek. Toch zit hij daar niet mee: “Een korte broek oogt niet professioneel en daar ben ik het mee eens. Een korte broek neem ik mee voor het laatste ritje naar huis”, zo geeft hij aan. Bij Richard is dat anders. Waar hij eerst geen korte broek naar het werk mocht dragen, mag dat nu wel. “Eerst werkte ik in het ziekenhuis en daar vond men het niet representatief bij mannen. Nu werk ik in de cultuursector en daar is het niet meer dan normaal.”

Korte broek moet nog lang aan de weg timmeren

Een juf, horecamedewerker, pakketjesbezorger en een beroepsverkeersregelaar: veel mogen geen korte broek aan naar het werk. Toch zijn er uitzonderingen. Zo geeft een andere docent aan dat hij gewoon met een zomerse broek voor de klas kan staan. Ook bij de Bourgondiër op de Grote Markt vinden ze een korte broek gewoon kunnen. Hoe zij het aanpakken tijdens warm weer? “Bij ons mag iedereen in een nette korte broek, zonder sloof werken en staan er voldoende waterijsjes voor iedereen. De ventilatoren zorgen voor een briesje. In de keuken is het heet, maar daar lopen ze zo nu en dan gewoon even de koude vriezer in.”

Lees meer:

weer zomer 2019

Bereid je voor: dit wordt het weer in de zomer van 2019 in Bergen op Zoom

Vorig jaar hadden we een prachtige zomer in Bergen op Zoom, voor sommige mensen was het zelfs te war...
paprika

Te warm om te koken: 4 x een supersnel zomers gerecht

Geen zin om te koken en zit je net als wij met je handen in je klamme haar? Want wat moeten we nu we...
temperatuur

Hoe warm is het in jouw Bergse wijk?

De temperatuur blijft maar stijgen. Donderdag werd er zelfs een nieuw Brabants warmterecord van 37,6...

adv.