Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het dondert en het bliksemt: zo hard ging het in Bergen op Zoom tekeer

Door Joost Verdult 12 augustus 2020

Na regen mag dan zonneschijn komen, dinsdagavond bleek dat er na zonneschijn ook regen komt. Donder, bliksem en flinke buien trokken in een korte tijd over Bergen op Zoom. Na een periode van zweten en zwoegen, kwam dit ‘bijzondere weerfenomeen’ voor de meeste Bergenaren als donderslag bij heldere hemel. Ook op sociale media was te merken dat we bijna vergeten waren hoe die dikke druppels uit te lucht er ook alweer uitzagen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het donderde en bliksemde dinsdagavond 11 augustus kei- en keihard in Bergen op Zoom. Zonder regen van liters bier, zoals Guus Meeuwis zingt, maar met bakken hemelwater.

Spiritustoren

Ka-boem! Het ging dinsdagavond flink tekeer boven Bergen op Zoom. Saskia wist precies op het juiste moment op de knop van haar camera te drukken en legde het imposante natuurfenomeen vast.

Bliksemsnel

De Instagrampagina van deze prachtige foto mag dan met.het.hoofd.in.de.wolken heten, toch is het niet verstandig om dat te doen met het weer zoals hierboven op de foto. Van een afstandje is dit een geweldig plaatje, waar zelfs een vleugje horror in is verwerkt.

Aan het water

bliksem donder onweer bergen op zoom
Foto: Ruby Schlee

Wat een intense foto! Voor veel Bergenaren was de bliksem en de regen dinsdagavond boven Bergen op Zoom waarschijnlijk interessanter dan Netflix. Even snel een foto maken voor Instagram en het gestaar naar de hemel ging verder.

Stilte voor de storm

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Snapshot right before the start of todays thunderstorm. #bergenopzoom #thunderstorm #dramaticclouds #smartphonephotography #binnenschelde

Een bericht gedeeld door Jan (@jan.debeck) op

Dit plaatje van de Bergse Plaat is iets voordat de storm over de stad trok vastgelegd. Letterlijk en figuurlijk zie je hierboven de stilte voor de storm.

Peperbus in het licht

Keek je dinsdagavond naar de lievelingstoren van de Bergenaren, dan zag je de weerkaatsing van het onweer op de Peperbus. Marjorie legde deze disco in de hemel vast en plaatste het op Instagram.

Lees meer:

prachtige lucht bergen op zoom industrie fabriek fabrieken zon roze lucht weer water

Prachtige rood-roze lucht boven Bergen op Zoom: om stil van te worden

Het was woensdagavond rond de klok van 17.00 uur een betoverend schouwspel als je naar boven keek. D...
lucht bergen op zoom

Wow! 7 x adembenemend mooie foto’s van de Bergse lucht in vuur en vlam

Wauw! De lucht boven Bergen op Zoom stond de afgelopen dagen regelmatig in vuur en vlam. En dat leve...
regen snelweg vluchtstrook

MAG DAT: bij noodweer stilstaan op de vluchtstrook?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Weer

adv.