Geniale tip: zo heb je nooit meer last van beslagen autoramen

Door Irma van Schaijk 4 december 2018

Denk je ’s ochtends weg te rijden met de verwarming op graadje sambal, worden je autoramen alsnog beslagen. Erg vervelend! Door het natte weer komt er veel meer vocht in de auto waardoor de ramen ook beslaan. Maar er nu is een geniale oplossing om dat voorgoed tegen te gaan: kattenbakkorrels. 

En nee, da’s geen grap! Wat ook geen grap is, is dat je €230,- mag aftikken als je met beslagen ramen rondrijdt. Wil je niet, toch? Veel bestuurders zonder airco weten dat het geen pretje is om constant de ramen te vegen met een droge doek. En als het buiten heeft gevroren, dan moet er soms ook nog worden gekrabt aan de binnenkant. Kost een hoop tijd en zorgt voor veel ergernis…

Kattenbakkorrels

Toch is er nu een tip – zeg maar: geniale tip – die ervoor zorgt dat je nooit meer last hebt van beslagen autoramen. Onze collega’s van AD gaven onlangs dé oplossing om dit te voorkomen: gebruik kattenbakkorrels. De Engelsman Dave Hax kwam met die tip op de proppen.

Zo gepiept

Goed, we leggen even uit hoe dit dan werkt. De korrels stop je in een sok. Die knoop je vervolgens dicht en daarna wikkel je hem om een tweede sok, die je óók dichtknoopt. Daarna moet je dit sokkenpakket in de auto plaatsen. Vervolgens absorbeert de kattenbakvulling het vocht in de auto binnen een paar dagen. That’s all!

En ja, dit werkt écht. Bekijk onderstaande video maar eens:

Middeltjes te koop

Vind je kattenbakkorrels in je auto toch een beetje raar? Dan kun je ook snel naar de Action in Bergen op Zoom gaan, want zij hebben ook allerlei slimme middeltjes in huis!

action
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Lees ook:

Chips! De verkeersboetes gaan in 2019 weer omhoog

De hoogte van de verkeersboetes in 2019 is bekend. Dit publiceerde VerzekerUzelf op basis van het ov...
churchillplein rotondes

Uitkijken geblazen! Dit zijn de gevaarlijkste rotondes van Bergen op Zoom

Ons kikkerlandje krijgt steeds meer rotondes. En ondanks dat ze over het algemeen veiliger zijn dan ...

Meer over Action – De Zeeland ontdekken?

Action – De Zeeland cadeauwinkels

Nu open09:00 - 18:00

Markiezaatsweg 11, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cadeauwinkels

Meer over

Verkeer Weer

adv.