Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Regen, wind of zon: de weersvoorspellingen voor de Vastenavend van 2020

Door Joost Verdult 21 februari 2020

Weer of geen weer: de Vastenavend van 2020 staat voor de deur. Maar wat gaan de weergoden ons geven? Als je de komende dagen de stad ingaat, is het goed om van de volgende weersvoorspellingen op de hoogte te zijn. En onthoud: na regen komt zonneschijn.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Van zaterdag tot en met dinsdag wordt Bergen op Zoom omgedoopt tot het Krabbegat. De echte diehard Krabbe gaan zelfs de vrijdag al op stap. Vijf dagen dweilen, betekent ook vijf dagen weersvoorspellingen die op verschillende manieren kunnen uitpakken. Als het aan Buienradar.nl ligt, is dit het weer dat je tijdens de Vastenavend van 2020 krijgt.

Vrijdag 21 februari – kinderoptochten basisscholen

optocht noordgeest welle noordster
Foto: Basisschool De Noordster

De weersvoorspellingen zien er voor de vrijdag aardig positief uit. Met een zonnetje en 8-10 graden Celsius, is deze dweildag een aangename verrassing. Zeker omdat veel basisscholen op vrijdagmiddag hun Optocht houden. Als de voorspellingen kloppen, blijft de wind matig op achtergrond aanwezig.

Zaterdag 22 februari – Intocht

intocht vastenavend
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

De dag dat Prins Nilles III de stadssleutel van het Krabbegat in ontvangst neemt, is over het algemeen bewolkt. Met 9-11 graden Celsius is het niet koud, al kan de wind je een kouder gevoel geven dan het daadwerkelijk is. Op de dag van de Intocht staat er een matige tot vrij krachtige wind. Als we de voorspellingen geloven, blijft het tijdens de Intocht droog.

Zondag 23 februari – Dweilbendfestival

dweilbandfestival
Foto: Corné de Weert

Een perfecte dag om binnen te zijn: het Dweilbendfestival op zondag. Volgens Buienradar.nl staat van begin ochtend tot halverwege de middag regen op de planning. Aan het einde van de middag kan het zonneke zelfs nog tevoorschijn komen. Met 10-12 graden Celsius, is de temperatuur redelijk zacht. Ook op zondag is de wind matig tot vrij krachtig aanwezig. Als het goed is, is het tijdens de prijsuitreiking op de Grote Markt (rond 19.00 uur) droog.

Maandag 24 februari – Kindervastenavend

kindervastenavend
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Wanneer de wijzers van de Peperbus op 14.22 uur staan, is het tijd voor Kindervastenavend. De vraag is alleen: blijft het droog. Als de voorspellingen allemaal kloppen, ziet de maandag van de Vastenavend er aardig uit. Tijdens Kindervastenavend is het droog en er staat een matige wind. Met een temperatuur van 11 graden Celsius en een gevoelstemperatuur van 8 graden Celsius, zien de vooruitzichten van het kinderfestijn er goed uit.

Dweilavend

Net zoals tijdens de Kindervastenavend, lijkt de Dweilavend niet in het water te lopen. Met 10 graden Celsius, een matige wind en geen regen, ziet het dweilen op De Kaai er perfecto uit.

Dinsdag 25 februari – Optocht

verkeer vastenavend optocht bergen op zoom vastenavend weer 2020
Foto: Dick Vermaas

Zo’n strakblauwe lucht als vorig jaar, zit er waarschijnlijk tijdens de Optocht niet in. Toch zien de voorspellingen er niet verkeerd uit. Volgens Buienradar.nl laat de zon zich van ’s ochtends tot ’s avonds af en toe zien. Met een matige wind, eventuele kleine druppels uit de lucht en 10 graden Celsius, is het in ieder geval niet koud.

Lees meer:

vastenavend-optocht16 [linked_article type="multiple" title="Lees meer:" ids="100442,100470,100453" design="large"]

De nieuwe route van de Optocht: langs deze straten komt de stoet

Het is de grote finale van de leutvierdaagse van het Krabbegat: de Optocht in Bergen op Zoom. Maar w...
Veegwagen saver troep rommel vastenavend lievevrouwestraat

[video] Kijkje achter de schermen: zo wordt de troep na een weekend Vastenavend opgeruimd

Fiets je na een weekend Vastenavend door de binnenstad, dan liggen de pleinen en straten bezaaid met...
pestokoeken

Heerlijke vastenavendsnack! Pestokoeken van Paola

Mee wa lekkers op sjouw! De Vastenavend is niet compleet als je niet op stap bent met een zak vol sn...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.