5 x de intense emoties die fietsers tijdens een weekje harde wind meemaken (in gifjes)

Door Irma van Schaijk 14 maart 2019

Fietsende strijders: we salute you! Al dagen staat er een snoeiharde wind en laten we er vooral geen doekjes omwinden: dat is bloedirritant. Terwijl de helft van Bergen op Zoom lekker de elektrische fiets, brommer, scooter of auto pakt, trappen wij ons een ongeluk door die verschrikkelijke (tegen)wind. Herkenbaar? Wij denken zomaar dat jij deze emoties ook hebt beleefd deze week.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Frisse start

Yes! Een nieuwe dag is begonnen en je gaat er met een flinke dosis positiviteit tegenaan. Zal vandaag de dag zijn dat je weer normaal naar werk of school kunt fietsen? A girl/boy can dream.

Emotie op dit moment: hoopvol

Noooooo

Je stapt naar buiten en je net geborstelde haar staat binnen drie seconden op standje Tina Turner. Potverdorie. Het wordt weer een bittere strijd vandaag.

Emotie op dit moment: ontevreden

Windje mee? Windje tegen?

Eenmaal op de fiets lijkt het je voor de wind te gaan, letterlijk. Alleen zodra je de bocht om fietst is het alsof er iemand je vol in je gezicht slaat. Bam. Een flink portie tegenwind haalt je vaartje onderuit en je valt bijna van je fiets. Ook goedemorgen!

Emotie op dit moment: verraden

De vijanden

Het is een echte strijd. Je vecht tegen de wind. Je houdt je stuur extra stevig vast en gaat met je lichaam omlaag in een poging aan de wind te ontsnappen. Laten we eerlijk zijn: it’s never gonna happen. Het lijkt net alsof je aan het skydiven bent, want je gezicht staat lekker strak. En dan spot je ze: de vijanden. De elektrische fietsers die je stiekem uitlachen, de fietsers met een windje mee die je met medelijden aankijken, de scooterrijders… En je denkt alleen maar: OMG.DIT.IS.ZO.ONEERLIJK.

Emotie op dit moment: boos. heeeeeeel boos

Terugweg

Zwaar oververhit kom je aan op plaats van bestemming. Natuurlijk heb je er veel langer over gedaan dan je had gedacht, is je make-up op je knieën beland en ben je onderweg al je lust voor het leven verloren. Maaaaar er is één lichtpuntje: de heenweg had je tegenwind, dan moet je de terugweg vast en zeker wind mee hebben. Spoiler alert: op één of andere manier heb je op de terugweg vaak ook weer tegenwind. Zoals Anita Meyer zou zeggen: Why tell me why?!?!

Emotie op dit moment: verloren

Succes strijders!!

Lees ook:

fietsen in de binnenstad

Is dat fijn: geen boetes meer voor fietsen in de stad

Fiets jij ook weleens even snel de binnenstad in? Tot nu toe kon je daar een fikse boete voor krijge...
pedaleurs

De Pedaleurs worden vijftig en vieren een feestje

Rijwieltoerclub de Pedaleurs uit Bergen op Zoom werd opgericht op 21 oktober 1969 en viert dit jaar ...
binnenkijken bij petra en corne (8)

Binnenkijken bij Corné en Petra: ‘Wie zet er nu een fiets in z’n vensterbank?’

Dat zie je niet vaak, een fiets in de vensterbank. Maar als je in de Dubbelstraat woont en het vaste...
fiets fietslampjes

MAG DAT: Met knipperende fietslampjes rijden?

We snappen natuurlijk allemaal dat het héél belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het donker. V...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Weer

adv.