Dit gebeurde er dit weekend in Bergen op Zoom: van evenement tot vals geld

Door Irma van Schaijk 12 maart 2018

Heb je het dit weekend druk gehad? Of ben je juist je bank niet af geweest? Geeft helemaal niks, want indebuurt praat je weer bij. Dit gebeurde er dit weekend in Bergen op Zoom.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Open 2018

open 2018

Diverse clubs en organisaties presenteerden zich in en om de Blokstallen tijdens het evenement Open 2018.

Nieuwe wandelroute

fort de roovere

Wandelen langs de Zuiderwaterlinie, van Grave tot Bergen op Zoom. Komend najaar opent de provincie een 165 km lange bewegwijzerde route langs de eeuwenoude verdedigingslinie, meldt BN DeStem. Het Liniepad moet net zo’n fenomeen worden als het Pieterpad, zo luidt de ambitie.

De opening vindt plaats met De Mars, een evenement in de week van 16 tot 23 september. Niet voor niks haakt de Zuiderwaterlinie-mars aan bij de Brabant Stoet, zondag 16 september. Die dag is er in Bergen op Zoom voor het eerst een 5 km lange optocht met deelnames van gildes, fanfares en carnavalsclubs.

NL Doet

groep nl doet hertgang

Op 9 en 10 maart vond NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, plaats. Bijna tienduizend klussen zijn aangemeld; een daarvan was die van De Hertgang. Daar stond onder andere de aanleg van een klim- en klauterpad op de planning, het bevestigen van slingertouwen aan takken, een kruip-door-sluip-door-pad creëren,  paaltjes in de verf zetten  en de wilgen waren dringend aan een knot-beurt toe. Er werd dus flink gewerkt!

Vals geld

geld
Foto: ANP

Zaterdagmiddag is een 21-jarige man opgepakt door de politie in een supermarkt aan het Zonneplein in Bergen op Zoom. De man probeerde te betalen met een vals biljet van vijftig euro. De man zit vast en wordt verder gehoord over de zaak.

Ongeval

ongeluk

Zaterdagmorgen is een wielrenster gevallen op de kruising Schansbaan/Lingeweg in het buitengebied van Halsteren. Twee ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam rukte uit om het slachtoffer te helpen. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde even na half twaalf. Twee ambulances, de politie en de traumahelikopter uit Rotterdam werden met spoed ter plaatse gestuurd. De wielrenster is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld en is met de ambulance met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter die al onderweg was werd tijdens de vlucht naar Halsteren geannuleerd.
Over de verwondingen en de oorzaak van de val is nog niets bekend.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws