Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat goed! Deze Bergse tentoonstelling is in de running voor de Brabantse Erfgoedprijs

Door Emilie Klasen 12 augustus 2019

Stel je eens voor: je wint 10.000 euro. Het is de beloning voor de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs. En goed nieuws: de Bergse tentoonstelling De Laatste Kloosterkapel maakt kans op dit fijne geldbedrag. De winnaar van de erfgoedprijs krijgt naast een zak geld ook een jaar lang begeleiding vanuit Erfgoed Brabant om hun eigen gewenste doelen te behalen.

De Brabantse Erfgoedprijs richt zich op projecten die de geschiedenis van de provincie naar ‘de tijd van nu’ halen en daarin innovatief zijn. “De Brabantse Erfgoedprijs is geen life time award, maar juist een prijs om talent aan te sporen”, lezen we op de website. In totaal doen er 56 initiatieven uit Brabant mee.

De Laatste Kloosterkapel

Uit Bergen op Zoom dingt de tentoonstelling De Laatste Kloosterkapel mee naar de Brabantse Erfgoedprijs. Deze tentoonstelling geeft een beeld van de grondleggers van de ouderen- en ziekenzorg in en rond onze stad en het leven van een zuster. Ook geeft het informatie over de St. Catharinakapel, de enige overgebleven kloosterkapel in Bergen op Zoom, haar historische locatie en de grootschalige restauratie van 2012/2013. Het kloosterkapel ligt nu verstopt in het Katrientje. Extra mooi: de tentoonstelling is met vrijwilligers ontworpen en gebouwd.

De kapel van bovenaf gezien. Foto: Google Maps.

Verdere verloop wedstrijd

Uit alle initiatieven selecteert een jury drie projecten. Uiteindelijk kiest het publiek, door te stemmen, uit deze drie projecten de winnaar. Wie deze winnaar is, wordt bekend gemaakt op 7 november in de Petruskerk in Vught. Wij hopen natuurlijk dat de tentoonstelling er met de prijs vandoor gaat. Toi, toi, toi!

Lees ook:

glacis supermarkten glacisstraat

Mysterie: waar heeft het Glacis zijn naam aan te danken?

Wanneer je tegenwoordig de naam Glacis voorbij hoort komen, denk je waarschijnlijk aan de supermarkt...
franse sortie straatnaam straatnaambordje

Entrée! Hier veroverden de Fransen in 1747 onze stad

De Steenbergsestraat, Wouwsestraat of de Bredasestraat: soms is de betekenis achter de straatnamen i...
oude politiebureau te koop

Vergaderen in de cel: koop jij het oude politiebureau?

Heb je nog nooit in de cel gezeten? Dat lukt binnenkort makkelijker dan je denkt, zonder iets te ste...

Meer over

Nieuws

adv.