Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hardrijders en agressieve verkeershufters: zo erg zijn de problemen in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 10 juli 2020

Hardrijders, parkeerproblemen en agressieve verkeershufters. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vonden meer dan de helft van de Nederlanders dat verkeersoverlast in hun buurt voorkwam in 2019. In Limburgse en Zuid-Hollandse steden zijn de problemen het ergst, maar hoe zit dat in Bergen op Zoom?

In de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor 2019 gaven 135.000 Nederlanders van 15 jaar en ouder aan of ze verkeersoverlast ervoeren in hun woonwijk. Ook Bergenaren reageerden en spraken hun zorgen uit.

Landelijke cijfers

Kijken we naar het landelijk gemiddelde, dan geeft een dikke 82 procent van de deelnemers van het onderzoek aan dat ze wel eens last hebben van scheurende motorrijders of foutparkeerders. Een derde van deze mensen heeft hier zelfs veel last van. De drie grootste ergernissen zijn: te hard rijden (22 procent), parkeerprobleem (17 procent) en agressief verkeersgedrag (6 procent).

Brabanders ergeren zich aan hardrijders

Op provinciaal niveau staan de Brabanders op een tweede plaats als er gekeken wordt naar scheurende weggebruikers en hoe irritant we dat vinden. Over het algemeen storen de Limburgers en de inwoners van Zuid-Holland zich het meest aan hardrijders en verkeershufters. Kijk we naar het politiedistrict waar Bergen op Zoom onder valt (De Markiezaten) dan valt op dat wij meer verkeersoverlast ervaren in vergelijking met het Nederlands gemiddelde.

(Tekst loopt verder onder de tabel)

verkeersoverlast bergen op zoom
Bron: CBS

Bergse cijfers

Waar landelijk 82,4 procent van de mensen zich groen en geel ergert aan verkeershufters, zo gaat het in Bergen op Zoom om 85,9 procent van de inwoners die het niet zo op vervelend verkeersgedrag hebben. Zowel te hard rijden (78,4 procent), als het parkeerprobleem (51,9 procent) en agressief in het verkeer (33,4 procent) is in het district van de Markiezaten hoger dan het landelijk gemiddelde.

 

Lees meer:

elektrische step bergen op zoom

MAG DAT: met de elektrische step door Bergen op Zoom crossen?

In Antwerpen, Stockholm en Berlijn zijn ze net zo populair als de OV-fiets, maar in Bergen op Zoom z...
fietspad boulevard bergse plaat ouderen senioren flat binnenschelde water wandelen

Zo zit dat: deze gemotoriseerde fietsen mogen tóch op het fietspad van de Boulevard rijden

Een rond verkeersbord met een rode rand en in het midden een brommer. Eind april werd op het fietspa...
motorrijders motorijder bergen op zoom

Motorrijders in Bergen op Zoom: zoveel mensen in onze gemeente toeren op een tweewieler

In de coronatijd leken ze in Bergen op Zoom overal vandaan te komen: motorrijders. Ook nu de maatreg...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.