Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verkeersoverlast in Bergen op Zoom: ‘Dit wordt in 2021 de nieuwe locatie voor de F1’

Door Joost Verdult 14 juli 2020

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam vorige week met cijfers waaruit bleek dat Nederlanders zich groen en geel ergeren aan hardrijders, foutparkeerders en agressieve verkeershufters. Maar hoe denken de Bergenaren over verkeersoverlast in hun eigen Bergen op Zoom?

Waar landelijk 82,4 procent van de mensen zich groen en geel ergert aan verkeershufters, zo gaat het in Bergen op Zoom om 85,9 procent van de inwoners die het niet zo op vervelend verkeersgedrag hebben. Zowel te hard rijden (78,4 procent), als het parkeerprobleem (51,9 procent) en agressief in het verkeer (33,4 procent) is in het district van de Markiezaten hoger dan het landelijk gemiddelde.

Massaal gereageerd

Tientallen reacties stroomden er van jullie binnen, nadat op indebuurt Bergen op Zoom een artikel online kwam waarin stond dat veel Bergenaren zich ergeren aan hardrijders en agressieve verkeershufters. Tussen die reacties, kwam een aantal straten vaker terug onder de Facebookpost over verkeersoverlast in Bergen op Zoom.

De straten waar we verkeersoverlast ervaren

Op welke plekken we tot tien moeten tellen omdat automobilisten zich zó asociaal gedragen? Deze vijf straten kwamen het vaakst voor:

  • Parallelweg
  • Lindebaan
  • Wouwsestraatweg
  • Ericalaan
  • De zuidelijke ring rond het centrum (Glymesstraat, Boutershemstraat en Van Dedemstraat)

Andere straten die ook door jullie bestempeld werden als ‘irritatieweg’, waren de Markiezaatsweg, Zandstraat en de Langeweg.

De Bergse ergernissen

In totaal bleek uit de reacties die jullie op onze Facebookpagina gaven, dat er zo’n dertig straten in Bergen op Zoom zijn waar jullie overlast ervaren. Terug naar de top vijf. Zo vergelijkt Ramon de Glymesstraat en de Boutershemstraat met een racebaan: “Vooral rond middernacht zijn het enkele snelheidsduivels die voorbij vliegen. Vrijwel iedere nacht”, zo geeft hij via de Facebookpagina van indebuurt Bergen op Zoom aan. Anton baalt van de automobilisten in de Lindebaan. De reden? Mensen die tegen de richting inrijden. Sabrina sluit zich bij Anton aan: “Zelfs de politie en gemeentebusjes doen het. Ook wordt er vaak goed gas gegeven in de straat.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

lindebaan bergen op zoom
De Lindebaan in Bergen op Zoom. Foto: Google Maps

Waar Anton en Sabrina niet te spreken waren over de Lindebaan, zo vindt Melanie de situatie in de Wouwsestraatweg maar helemaal niks. “Een racebaan!”, omschrijft ze de straat. “Ze geven gas bij het spoor en stoppen pas aan het einde bij de snelweg. 24 uur per dag. Auto’s met knalpijpen. Straatracen. Iedereen zit ’s nachts rechtop in bed van de schrik. Pas geleden een poesje doodgereden. Zal niet de laatste zijn…”

‘Dit wordt in 2021 de nieuwe locatie voor de F1, Dakar en dragracen. Een 300-kilometer-per-uur-zone’

Patrick is op zijn beurt niet te spreken over de omstandigheden in de Parallelweg. Over de straat waar je dertig kilometer per uur mag en om de zoveel meter drempels liggen, zegt hij: “De Parallelweg, dit wordt in 2021 de nieuwe locatie voor de F1, Dakar en dragracen. Een 300-kilometer-per-uur-zone.”

Lees meer:

verkeersoverlast bergen op zoom Randweg - verkeer - schermen - halsteren - auto - weg

Hardrijders en agressieve verkeershufters: zo erg zijn de problemen in Bergen op Zoom

Hardrijders, parkeerproblemen en agressieve verkeershufters. Volgens het Centraal Bureau voor de Sta...
elektrische step bergen op zoom

MAG DAT: met de elektrische step door Bergen op Zoom crossen?

In Antwerpen, Stockholm en Berlijn zijn ze net zo populair als de OV-fiets, maar in Bergen op Zoom z...
fietspad boulevard bergse plaat ouderen senioren flat binnenschelde water wandelen

Zo zit dat: deze gemotoriseerde fietsen mogen tóch op het fietspad van de Boulevard rijden

Een rond verkeersbord met een rode rand en in het midden een brommer. Eind april werd op het fietspa...

adv.