Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling NS: dit verandert voor de Bergenaren op het spoor

Door Joost Verdult 15 december 2019

Ben jij ieder jaar tijdens het invoeren van de nieuwe dienstregeling van de NS het spoor even bijster? Dit jaar brengen wij daar verandering in. Want woon jij in Bergen op Zoom, maar werk je in een andere stad in de omgeving? Vanaf zondag 15 december worden deze wijzigingen doorgevoerd in het spoorboekje.

Raast de trein alsmaar verder van station naar station en kom je op plaatsen waar je nooit ben geweest? Grote kans dat je dan luistert naar Per spoor (Kedeng Kedeng) van Guus Meeuwis óf beter de reisplanner van de NS kan raadplegen. Of je die planning voor of na 15 december 2019 checkt maakt amper uit: de nieuwe dienstregeling van de NS kent maar kleine verschillen.

Iets langere reistijd

In Bergen op Zoom kan je twee kanten de trein pakken: richting Roosendaal en naar Vlissingen. Welke je vanaf half december ook neemt, je bent een minuut langer onderweg dan bij de oude dienstregeling. Maar bekijk het positief: dan kan je ook een minuut langer Netflixen, muziek luisteren of een tijdschrift lezen.

(Tekst loopt verder onder de foto)

trein nsnieuwe dienstregeling ns spoorwegen station bergen op zoom
Kleine wijzigingen worden in de nieuwe dienstregeling doorgevoerd. Foto: Jurgen Kwisthout

Andere vertrektijden naar Zeeland

Over het algemeen blijven de vertrektijden op station Bergen op Zoom bij het oude. Waar de trein van onze stad naar Vlissingen eerst nog om 16 minuten over het uur vertrokken, zo rijdt de trein vanaf 15 december een minuutje eerder weg. Voor de treinen van 46 minuten over het uur geldt hetzelfde. De andere kant op blijft alles bij het oude vertrouwde. De intercity naar Amsterdam Centraal vertrekt om 14 en 44 over het uur.

Advies: check je route

Reis je vaak met de trein? Dan weet je dat de treinen kunnen uitvallen of weleens vertraging oplopen. Een vertraging van +5 kan al funest zijn om je overstap in Roosendaal te halen. Je hebt namelijk maar drie minuten om de trein naar Zwolle (richting Breda en Tilburg) te halen. Check daarom van te voren je treinreis, dan weet je zeker dat je niet voor niks op het station staat.

Lees meer:

dienstregeling bussen Bergen op Zoom

Nieuwe dienstregeling voor bussen in Bergen op Zoom: dit verandert voor jou

Pak jij weleens de bus van lijn 22 of 110 en weet je exact wanneer die vertrekt? Dan mag je opnieuw ...
trein (7) reizigers station perron ns nieuwe dienstregeling oudejaarsdagns

Proppen maar! Trein in Bergen op Zoom dagelijks drukker dan trein Schiphol

De vroege trein tussen Oss en 's-Hertogenbosch-Oost is volgens de NOS de drukste van het land. De nu...
openbaar vervoer bergen op zoom

Kaartjescontrole! Zo zag het openbaar vervoer er vroeger in Bergen op Zoom uit

Regent het pijpenstelen, heeft je vriend net de auto meegenomen! En no way José dat jij je te grazen...

Meer over

Verkeer

adv.