Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oppassen geblazen! Dit vinden jullie de gevaarlijkste plekken voor voetgangers

Door Emilie Klasen 17 juni 2019

In mei lieten we jullie al weten wat de gevaarlijkste plekken voor automobilisten in Bergen op Zoom zijn. Na dat artikel kregen we ook veel plekken binnen waar lezers zich als voetganger niet veilig voelen. Daarom vroegen we jullie onlangs naar de gevaarlijkste plekken voor voetgangers in Bergen op Zoom. En de reacties stroomden binnen. Een overzicht:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Binnenstad

fietsen in de binnenstad
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Dankzij het pilotproject van de gemeente is fietsen in de binnenstad tot 1 juli toegestaan. Er zijn wel twee voorwaarden: tijdens de weekmarkt op donderdag stappen fietsers af én het is niet de bedoeling dat fietsers door de binnenstad razen. Volgens jullie is dat laatste punt niet bij iedere pedaalridder duidelijk. Zo razen ze langs winkels, fietsen met te veel personen naast elkaar, snijden voetgangers af en meer! Daarom staat de binnenstad op nummer 1 van gevaarlijkste plekken.

Gagelboslaan

gagelboslaan
Foto: Google Maps

Probeer maar eens als voetganger veilig over te steken bij de Gagelboslaan. Volgens veel van jullie is dat dan ook niet te doen. Zo geeft Chantal Mateijsen aan: “Er zijn geen zebrapaden om over te steken en de Gagelboslaan is een racebaan. Ouderen vanaf de Bunthof moeten oversteken met gevaar voor hun leven.”

De Zeeland

oversteek-zeeland-2
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Lekker met de benenwagen naar de woonboulevard of de Zeeland. Maar hoe steek je de Konijnburgweg veilig over? Want hoewel er een oversteekplaats is gemaakt voor voetgangers en fietsers, blijft het ieder voor zich op deze weg. Zo rijden de auto’s vaak razendsnel, wat veilig oversteken onmogelijk maakt.

Coehoornstraat – Glymesstraat

gevaarlijkste plekken bergen op zoom
Glymesstraat. Foto: Google Maps

Ben jij bekend met het oversteekpunt aan de Glymesstraat en Coehoornstraat? Een aantal lezers noemt dit punt in Bergen op Zoom levensgevaarlijk. Zo stoppen auto’s vaak niet, terwijl het toch echt een zebrapad is. Gevaarlijke situaties gegarandeerd! Zo zegt Anne van Rijswijk: “Ben er al van mijn sokken afgereden. Niet door de auto die netjes stopte, maar een klojo die de auto ging inhalen terwijl ik en (mijn toen nog) kleine man overstaken.”

Antwerpsestraatweg

 

stalen brug antwerpsestraatweg
Foto: Google Maps

Een lange straat met meerdere gevaarlijke stukken voor voetgangers. Zo geeft Fay Sofia Ben aan dat het niet gemakkelijk is om als voetganger bij de Nettorama te komen. Een stukje verder, bij de Stalen Brug, kijken maar weinig automobilisten naar de verkeerslichten. Het zit namelijk zo: wanneer fietsers of voetgangers op het knopje drukken, springen de knipperende oranje lichten op rood. Dit betekent officieel gezien dat auto’s moeten stoppen. Maar veel automobilisten rijden gewoon door. Erg gevaarlijk!

De Boulevard

boulevard
Foto: Google Maps

En dan hebben we het vooral over het stukje bij Het Strandhuys. Zo geeft een lezer via de mail aan: “Voetgangers worden ter hoogte van het Strandhuys veelal gedwongen om van het ruime trottoir af te gaan en gebruik te maken van het fietspad. Niet altijd even veilig (lees: gevaarlijk), gezien de daar soms erg snel rijdende (elektrische) fietsers en (snor)scooters.”

Lees ook:

kruispunt zeeland

5 x dit vinden jullie onveilige verkeerssituaties in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom maakte pas bekend dat een aantal kruisingen in Bergen op Zoom veiliger ge...
gevaarlijkste plekken bergen op zoom

De gevaarlijkste plekken in Bergen op Zoom waar je liever niet met de auto komt (volgens jullie)

Eerlijk is eerlijk, met je auto door Bergen op Zoom rijden, is soms nog een hele uitdaging. Vooral i...

Auto’s in hartje centrum: vroeger was het heel normaal

Wanneer je op het terras van de Grote Markt zit, kan je het je bijna niet meer voorstellen dat het o...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.