Dit is waarom ruim 6700 Bergse huishoudens nooit geflitst worden

Door Irma van Schaijk 12 augustus 2018

Wist je dat ruim een kwart van de Nederlandse gezinnen leeft zonder een motorvoertuig? Dat zijn ongeveer 2,1 miljoen huishoudens. Maar hoe zit dat in Bergen op Zoom?

In Bergen heeft 23% van alle huishoudens geen motorvoertuig. Onze stad telt 29.493 huishoudens, dus dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat ongeveer 6.762 huishoudens in onze gemeente de benenwagen, fiets of het openbaar vervoer nemen. Of natuurlijk carpoolen. Krijg je in ieder geval geen boete van een flitspaal.

Brabantse steden

In vergelijking met andere grote steden in Brabant zijn er in Bergen op Zoom een stuk meer huishoudens mét motorvoertuig. In Breda moet 28% van de huishoudens het zonder motorvoertuig doen, in Tilburg zelfs 33,6% van de huishoudens. In Roosendaal hebben juist meer mensen een auto, daar is 21,6% autoloos. Zouden deze percentages te maken hebben met het aantal studenten in een stad, of lopen Tilburg en Breda gewoon op ons voor wat betreft duurzaamheid en kiezen zij vaker voor een deelauto?

Minste en meeste motorvoertuigen per huishouden

In de gemeenten Amsterdam en Groningen heeft meer dan de helft van alle huishoudens geen motorvoertuig. Ook dat zal ongetwijfeld iets met studenten te maken hebben. In Rozendaal, Staphorst en Renswoude is het bezit van een motorvoertuig het hoogst. Hier heeft minder dan 10% geen auto, motor of scooter.

LocalFocus maakte er een handig kaartje van waarin je de cijfers van andere gemeentes kunt checken:

Lees ook:

stoepkrijt

De gekste gemeenteregels waar wij Bergenaren ons aan moeten houden

Hoe braaf je ook bent, je hebt vast wel eens een van deze bijzondere gemeenteregels overtreden. Je m...
kruising bredasestraat

Deze kruisingen worden een stukje veiliger

Stap je net op je fiets om die kruising over te steken, word je bijna ondersteboven gereden door een...

Meer over

Verkeer

adv.