Superleuk: je kunt straks wonen in de voormalige kazerne

Door Irma van Schaijk 25 maart 2019

Waar vroeger de Cort Heyligerskazerne stond, staat nu een mooie groene woonwijk. Lijkt het jou wel wat om daar te wonen? Dan hebben we goed nieuws voor je: binnenkort worden er nog meer woningen op het terrein gebouwd. 

Op het terrein van het voormalige keukengebouw komt een compleet nieuw gebouw, met maximaal zeven verdiepingen. Ook de twee leegstaande legergebouwen krijgen een woonbestemming. Op de binnenplaats van de kazerne zullen parkeerplaatsen ingericht worden.

Tuinen

Stadlander en de gemeente onderzoeken daarnaast de mogelijkheid om tuinen te realiseren buiten de kazernegebouwen voor de toekomstige bewoners. De woningcorporatie zal daarvoor grond van de gemeente moeten kopen. Al eerder werden delen van het terrein aangepakt. Zo is poortgebouw A herbestemd tot Medisch Centrum De Poort en in poortgebouw B komt het Adrianohuis, een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.

Geen auto’s meer

In de nieuwe plannen die de gemeente bekend heeft gemaakt, valt verder te lezen dat in overleg met het Medisch Centrum en Stadlander is besloten om de smalle hoofdentree af te sluiten van gemotoriseerd verkeer. Daarmee hopen de drie partijen het conflict tussen de bezoekers van het centrum, de kazerne en het autoverkeer op te lossen. Het betekent dat de zogeheten appèlplaats in de toekomst alleen te bereiken is vanaf de Beukenlaan. Op die binnenplaats komen overigens parkeervoorzieningen voor de nieuwe bewoners.

Stadlander gaat de komende tijd op zoek naar een architect en ontwikkelaar om het plan verder vorm te geven. Naar verwachting kunnen eind dit jaar de eerste schetsen van de nieuwe kazerne gepresenteerd worden.

Kazerne

De Cort Heyligerskazerne verloor in 1996 zijn functie van kazerne. Daarna trok het Korps Commando Troepen erin, vanwege de nieuwbouw in Roosendaal. In 2002 kwam het complex leeg te staan en in handen van de voorloper van Stadlander.

Lees het hele artikel in BN DeStem.

Lees ook:

jelle

Mooi: Jelle wil dat het leven voor Peter en Jeroentje een feest wordt

Al twee jaar is Jelle Gillesen, samen met Farid El-Khassim, bezig met de oprichting van het Adriano ...
westersingel

Wat gebeurt er met het terrein van de vroegere brandweerkazerne?

Het terrein aan de Westersingel, waar vroeger de brandweerkazerne stond, ligt al een hele tijd braak...
melkfabriek nu hema gebouwen

Rara, wie kent deze gebouwen nog?

Bergen op Zoom is prachtig, maar er is in de loop der jaren ook heel wat moois verdwenen. Op de webs...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.