Jammer! De stadsbrouwerij komt er tóch niet

Door Joost Verdult 14 mei 2019

Wij zagen het al helemaal voor ons: genieten van een speciaalbiertje bij de stadsbrouwerij aan de Buitenvest terwijl de zon hoog aan de hemel staat. Helaas zijn er donkere wolken voor dit ideale plaatje gekomen. De stadsbrouwerij in het voormalige complex van gieterij Gemcast komt er toch niet, zo meldt de BN DeStem in de krant.

De plannen voor een stadsbrouwerij met terras, blijven dus bij plannen. De BN DeStem laat weten dat initiatiefnemer Kees-Jan Kooijmans en de eigenaar van het pand het niet eens konden worden. Daarop besloot de bedenker van de stadsbrouwerij de stekker uit het project te trekken. “Helaas komen we er samen niet aan uit. We verschillen van inzicht”, zegt hij. Verder wilde Kees-Jan in het dagblad niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Wel blijft hij de plannen voor een stadsbrouwerij bewaren. Dus wie weet, als ooit de donkere wolken weer zijn vertrokken, gaat ze zon boven de brouwerij weer schijnen.

Eigen biermerk

Kees-Jan begon ooit als hobbybrouwers, maar bracht drie jaar geleden zijn eigen biermerk op de markt onder de naam Heer van Oranje. De volgende stap zou een logisch stap zijn: een brouwerij. Het ontwerp was er, de gemeente gaf groen licht en het was de bedoeling om in 2019 de deuren nog te openen. Helaas gaat het dus nu niet door. Wil je alsnog kunnen nippen van een écht Bergs biertje? Dat kan! Want gelukkig hebben we brouwerij Sterck nog die aan verschillende Bergse kroegen levert. Zo kan je toch van een Bergs brouwsel genieten. Proost!

brouwerij Sterck

Brouwerij Sterck: ‘In het voorjaar kun je hier komen proeven’

Het is een nieuwe trend, overal zie je plaatselijke brouwerijtjes opduiken. Behalve in Bergen op Zoo...
Brouwerij Sterck

Het is bekend: dit is de nieuwe locatie van Brouwerij Merck

We meldden vorige maand al dat er een brouwerij in de Bergse binnenstad komt. Nu weten we al iets me...
merck brouwerij

Hee, dat is leuk: er komt een brouwerij in de Bergse binnenstad

Er moet nog het een en ander geregeld worden, maar toch willen we je dit nieuwtje niet onthouden: er...

adv.