Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Knock-out! Aan deze regels moeten Rico en Badr zich houden tijdens de rematch

Door Joost Verdult 27 november 2019

De kans is groot dat jij zaterdag 21 december geblokt hebt in je agenda. Waarom hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen: Rico Verhoeven en Badr Hari duiken dan weer de ring in. Wat komt er allemaal kijken bij een potje kickboksen? NOS op 3 zocht het uit en dook in de wereld van knockouts en haantjesgedrag.

Nadat Badr Hari drie jaar geleden zijn wedstrijd tegen Rico Verhoeven moest staken vanwege een armblessure riep de Amsterdammer het al: hij wilde een nieuw potje kickboksen tegen de Bergse spierbonk. Op zaterdag 21 december van dit jaar is het dan zover. In een uitverkocht GelreDome in Arnhem doen de mannen er álles aan om de wereldtitel te grijpen. Wie van de twee het ook wordt: op wereldwijd niveau horen de Nederlandse kickboksers bij de absolute top. En dat al sinds de jaren 70!

Zwaargewichten

Door verdedigen, incasseren en uitdelen laten Badr en Rico zien wat ze kunnen. Maar wie of wat bepaalt nu welke kerel er wint? In de video van NOS op 3 wordt uitgelegd dat een kickbokswedstrijd bestaat uit vijf rondes van ieder drie minuten. Zowel Badr als Rico boksen in de categorie zwaargewicht, die bestemd is voor mannen die zwaarder zijn dan 95 kilo. Nadat ze hun bitjes hebben ingedaan en de handschoenen aan zijn, kan het stoten en schoppen beginnen.

Puntensysteem

De punten in de vijf rondes worden uitgedeeld door een jury. Stel: ronde één wint Rico van Badr. In dat geval eindigt de ronde in 10-9 voor de Bergenaar. Maar wordt Badr naar de grond gewerkt? 10-8 voor Rico in het voordeel. Gebeurt dat twee keer? Dan wordt van die 8 een 7 gemaakt. De man die aan het eind van de vijf rondes de meeste punten heeft, wint de wedstrijd. De punten worden bepaald aan de hand van agressiviteit, het uitdelen van de klappen, speciale technieken, het naar de grond werken of het domineren van het gevecht.

Verboden te doen

Hoewel het de bedoeling is dat de mannen elkaar aftuigen, zijn er natuurlijk regels. Een kopstoot, mikken op het zaakje tussen de benen of slaan op iemands strot? Dat is niet de bedoeling. Hetzelfde geldt voor iemand van achter aanvallen, bijten of doorvechten wanneer iemand op de grond ligt. Waar de Bergenaar of Amsterdammer dit toch doet op 21 december, kunnen zij in eerste instantie een waarschuwing krijgen. Maar mocht je echt, echt, écht te ver gaan? Dan kan de boosdoener een officiële waarschuwing, puntenaftrek of zelfs diskwalificatie verwachten.

(Tekst loopt door onder de Instagrampost)

Live-uitzending

De wedstrijd tussen de twee vechtersbazen wordt in maar liefst 180 landen in de wereld uitgezonden. Ook in Nederland is het spektakel live te volgen. Zet je televisie op zaterdag 21 december om 20.00 uur op Veronica, trek de bel eruit en doe je gordijnen dicht, zodat niemand je meer kan storen.

Lees meer:

Rico Verhoeven madame tussaud

Rico bokst het voor elkaar: eigen realityserie voor de vechtersbaas

Kan jij geen genoeg krijgen van Rico Verhoeven? Zet dan maar een grote rode cirkel in je agenda bij ...
Rico verhoeven

Witte wel: in deze Netflix-serie is Rico Verhoeven binnenkort te zien

Rico Verhoeven is meer dan alleen de kickbokser en eigenaar van een sportschool in Halsteren. Ook in...
rico verhoeven

Ready to rumble! Rico Verhoeven en Badr Hari gaan opnieuw met elkaar in gevecht

Het is zeker: Rico Verhoeven en Badr Hari gaan voor de tweede keer met elkaar in gevecht. Op 21 dece...

adv.