Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Quote500 miljonairs hebben een bedrijf in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 6 november 2019

Wat zou jij kopen als alle cijfers van je lot uit de loterij kloppen? We dromen allemaal wel eens over een geldbedrag met zes nullen en wat we daarvan zouden aanschaffen. De rijkelui die hun droom hebben omgezet in keiharde knaken, verschijnen ieder jaar in de Quote500. Deze Quote500 miljonairs hebben een bekend bedrijf in Bergen op Zoom.

In het lijstje van de Quote500 van dit jaar, staan twee mannen die toonaangevende bedrijven in Bergen op Zoom hebben. Op nummer 84 staat aardappelkoning Kees Meijer, die een investeerder is van de gelijknamige fabriek Lamb Weston/Meijer. Toon Meeus, van de transportbedrijven Meeus Transport, Mepavex Logistics en Darvi, staat op plaats 453.

Nummer 84: Kees Meijer – Lamb Weston/Meijer

Aardappelinvesteerder Kees Meijer, niet te verwarren met Cees Meijer (directeur van Cultuurbedrijf Bergen op Zoom) 😉 , eindigt op plats 84 van de rijkste Nederlanders. De ondernemer die in 1949 geboren is, pompte de laatste jaren flink wat geld in de fabriek van Lamb Weston/Meijer aan de Vierlinghweg. Volgens de Quote500 verdubbelde hij op die manier de productie van de vestiging in Bergen op Zoom. Wanneer je in de buurt van de haven fietst, heb je vast en zeker Lamb Weston/Meijer wel eens geroken. Dat zijn geld niet in rook opgaat, blijkt wel uit zijn stijgende vermogen van de laatste jaren. In 2018 ging het nog om 430 miljoen euro.

(Tekst loopt door onder de foto)

meeus transport quote500 bergen op zoom
Meeus Transport in Bergen op Zoom. Foto: Google Maps

453: Toon Meeus – Meeus Transport

Denk je aan een logistiek bedrijf in Bergen op Zoom, dan denk je aan Meeus Transport op de Blankenweg. Meeus Transport maakt weer deel uit van de Meeus Group. Onder die groep vallen ook andere transportbedrijven, zoals Darvi, Mepavex Logistics en Van Egeraat Verhuizingen. Het fortuin van Toon zorgt dat hij op plaats 453 van de 500 eindigt. Waar in 2018 zijn vermogen nog 95 miljoen euro was, is het onbekend hoeveel hij dit jaar verdiend heeft.

Lees meer:

geld rijk rijker

Zo rijk zijn huishoudens in Bergen op Zoom

Huishoudens in Nederland zijn het afgelopen jaar rijker geworden. Het vermogen van een gemiddeld hui...
gertrudiskerk

Bergs mysterie: Hier in Bergen op Zoom vind je rijke stinkerds

Je kent vast de uitdrukking ‘rijke stinkerd’ wel. Maar waar komt die uitdrukking vandaan? Stinkt het...
rijkste en armste wijken bergen op zoom

Dit zijn de rijkste en armste wijken van Bergen op Zoom

Cijfertjes, wij houden ervan! Tenminste, als ze over Bergen op Zoom of Bergenaren gaan. Zo vinden we...

adv.