Super! De BOV wint maar liefst drie Amateur Musical Awards

Door Irma van Schaijk 10 december 2018

Wow, de BOV won maandagavond maar liefst drie Amateur Musical Awards, waaronder de award voor de Beste Musical. Regisseur Diemer van Wijk mocht deze trots in ontvangst nemen. Gefeliciteerd!

De BOV won ook de award voor de Beste Mannelijke Hoofdrol (hoofdrolspeler Albert-Jan Verhees) en voor Beste Vormgeving en Toneelbeeld. De prijzen waren voor de productie van 2018, The Producers.

award diemer
Foto: Screenshot

Gala in Rotterdam

De leden van de BOV waren aanwezig in het Luxor Theater in Rotterdam voor de feestelijke uitreiking van de Awards. Sterren als Gerard Cox, Joop van den Enden en André van Duin zaten in de zaal. Presentator was Eric Brey.

Genomineerd

De BOV was ook genomineerd voor de award voor het Beste Ensemble. Die prijs werd gewonnen door Stadsgehoorzaal Kampen en Vuur & Vlam Producties met de musical Footloose.

Beste van tachtig

Tachtig musicals dongen mee naar de awards. Actrice en musicalster Joke Bruijs gaf in de pauze aan dat ze dit veel leuker vond dan de ‘gewone’ musical awards. “Hoog niveau”, zei ze. “Niet alleen de musicals, maar ook het publiek.” Pia Douwes zei dat ze zo’n beetje ‘de hele avond zat te janken’, door het overweldigende enthousiasme van de deelnemers en het publiek. Zij noemde ook onder andere Albert-Jan Verhees als bijzonder talent.

award ensemble bov
Foto: Screenshot

Lees ook: 

bov

Dit is de nieuwe voorstelling van de BOV en er worden nog spelers gezocht

De stichting BOV heeft de titel van haar volgende voorstelling bekendgemaakt: in 2019 wordt de music...
diemer nar

Onze nieuwe nar Diemer: ‘Ik moet vast nog vaak horen dat ik in Roosendaal geboren ben’

Met gejuich werd de benoeming van ons nieuwe narreke Diemer van Wijk begroet. Tussen de honderden fe...

Meer over

Shownieuws

adv.