Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beroemd zonder sterallures: hoogtepunten van Bergen op Zoom in de media

Door Joost Verdult 31 juli 2019

We zijn zo lekker gewoon gebleven. Geen poespas of sterallures, gewoon met de beide benen op de grond. Bergen op Zoom is regelmatig een graag geziene gast in medialand. Natuurlijk is dat niet voor niets. Een prachtig historisch stadspaleis met eeuwenoude herinneringen, een stadhuis met extreme charme en bijzondere details of een kerk waarvan menig Bergenaar een warm gevoel krijgt: we hebben het allemaal. Of blazen we nu te hoog van de toren? Hoe dan ook, op deze manieren kwam Bergen op Zoom in de media.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bergen op Zoom in de media: Ali B – Leipe Mocro Flavour

‘Wil je een show geef me een microfoon, ik bust Rhymes van hier tot aan Bergen op Zoom’. Het is een zin uit Leipe Mocro Flavour van Ali B. Waarschijnlijk is het een ode aan de stad waar zijn vrouw Bregje vandaan komt. Zij is namelijk geboren en getogen in onze stad. Let wel even op, er zijn twee versies van dit nummer van Ali B. In het clipje hierboven zingt hij in ieder geval over onze stad.

BinnensteBuiten in de Potterstraat

kees warmoeskerken
Het pand waar de KRO-NCRV langsging. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Eind vorig jaar ging de filmploeg van BinnensteBuiten (KRO-NCRV) langs bij kunstenaar Kees Warmoeskerken en zijn vrouw Emmy. Het huis in de Potterstraat werd honderden jaren geleden bewoond door zeevaarder Joris van Spilbergen, iets dat nog overal in het interieur terug te vinden is. Het staat als een paal boven water dat dit pand geschiedenis ademt. Dat is trouwens een leuk bruggetje naar de meerpaal die voor de woning staat. Eerder zochten wij voor je uit waarom dit zeevaartobject hier staat. Wil je de aflevering van BinnensteBuiten terugkijken om Bergen op Zoom in de media te zien schitteren? Dan moet je even hier klikken.

Snollebollekes – Vrouwkes

Ik zie ze links, ik zie ze rechts … laatst nog was de energieke zanger in zijn rode jasje en gele stropdas in Bergen op Zoom tijdens BergenOpZoomNL (zie de video hierboven). Maar wist je ook dat frontman Rob Kemps een nummer heeft waar hij over onze stad zingt? Hij heeft het daar niet over de periode van het jaar waar je jezelf moet insmeren met zonnebrand of het opblaasbaar badje buiten zet. De energiebom heeft het over de Vastenavendperiode. Zo zingt hij: ‘Jalalalala! Oeteldonk, Lampengat en dus … Krabbegat!’

Even vergeten hoe dat liedje ook alweer gaat? Luister zelf maar even.

Sterren Muziekfeest op het Plein

Muziekfeest op het Plein media Bergen op Zoom
Zowel Frans Duijts als Django Wagner traden op tijdens het Muziekfeest op het Plein. ANP KIPPA/Robert Vos

Niet een, maar twee keer kwam het Sterren Muziekfeest op het Plein naar onze Bergse Grote Markt. Een keer in 2011, de andere editie was in 2015. Waar we de eerste keer mochten genieten van Nick & Simon, Frans Duijts en Django Wagner, was het de tweede keer feest met onder andere Kenny B, Henk Dissel, Frans Bauer. Het optreden van 2011 bekijk je via deze weg. Klik hier voor het optreden van 2015.

Maarten van Rossem – Van Rossems

maarten van rossem media bergen op zoom
Binnenkort zie je Maarten van Rossem samen met zijn broer en zus op de televisie tijdens hun reis door Bergen op Zoom. Foto: ANP KIPPA/Levin Den Boer

Laatst lieten wij je weten dat mopperkont Maarten van Rossem gespot was in Bergen op Zoom. Voor het NTR-programma Van Rossems bezocht hij samen met zijn zus Sis en broer Vincent verschillende monumenten in de stad. Hoogstwaarschijnlijk wordt het televisieprogramma van de publieke omroep in het voorjaar van 2020 uitgezonden. Wanneer wij een exacte datum hebben, laten wij je het natuurlijk weten.

Lees meer:

rob de nijs bekende bergenaren

Deze Bekende Nederlanders komen uit het Krabbegat

Dat weten we toch allemaal: Bergen op Zoom bárst van het talent. Indebuurt zet onze bekendste Bergen...
rob de nijs

Dit vindt Rob de Nijs van Bergen op Zoom

Iedere zondag vragen we iemand wat hij of zij van onze stad vindt. Deze week keek Rob de Nijs in BN ...
Rico Verhoeven madame tussaud

Er is een nieuwe Rico Verhoeven opgestaan: zo ziet hij eruit

Wacht even, moet Rico Verhoeven plaatsmaken voor een nieuw talent? Is de geboren Bergenaar zijn tite...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Shownieuws

adv.