Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

3 x Bergse artiesten waar jij wel eens een plaat van hebt gedraaid

Door Joost Verdult 13 november 2019

Rico Verhoeven, Ed Nijpels en Cornald Maas: het zijn allemaal bekende mensen uit onze gemeente die zijn uitgegroeid tot Bekende Nederlanders. Waar Volendam Jan Smit heeft en André Hazes gelinkt wordt aan Amsterdam, zo waren er ook Bergse artiesten die ooit de hitlijsten bereikten. Dit zijn 3 x de zangers en zangeressen die van eigen bodem komen óf lange tijd hier gewoond hebben. 

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Nick MacKenzie

Hello, good morning, how are you? (whoe-whoe) … Grote kans dat jij de hit van Nick MacKenzie wel eens hebt meegezongen. Hoewel Nick MacKenzie in Indonesië geboren werd als Nick van den Broeke, heeft hij ook een lange tijd in Bergen op Zoom gewoond. Om die reden mogen we hem meerekenen in de categorie ‘Bergse artiesten’.

Frank en Mirella

Denk je aan een Bergs duo, dan heb je het over Frank en Mirella. Al vanaf de jaren 70 maakten Frank en meerdere Mirella’s hitjes zoals De Verzonken Stad, Verliefd Verloofd Getrouwd en Nou en of, love. Wat we bedoelen met ‘meerdere Mirella’s’? Hoewel het duo Frank en Mirella bleef heten, werd de plaats van ‘de echte Mirella’ overgenomen door Marjan Kampen, Karin Goverde en Francis van den Berg toen Mirella de groep verliet.

Rob de Nijs

Deze had je misschien wel het meest in het lijstje verwacht van (deels) Bergse artiesten. Hoewel Rob geboren is in Amsterdam, is hij toch nauw verbonden met onze stad. En zoals Bert Bevers ooit schreef: je hoeft hier niet geboren te zijn om hier vandaan te willen komen. In 1968 trouwt Rob met Elly Hesseling en gaat hij aan de slag in het café van zijn schoonvader in Bergen op Zoom. Met ‘aan de slag’ bedoelen we niet alleen caféwerkzaamheden, naast het tappen van biertjes vermaakte hij het publiek ook door te zingen. Dit café, ook wel Club Rob de Nijs, zat in de Lievevrouwenstraat.

Zijn we nog toppers vergeten? Laat het ons weten via [email protected].

Lees meer:

rob de nijs bekende bergenaren

Deze Bekende Nederlanders komen uit het Krabbegat

Dat weten we toch allemaal: Bergen op Zoom bárst van het talent. Indebuurt zet onze bekendste Bergen...
ton linssen

Herken jij ze? 7 x kinderfoto’s van bekende Bergenaren

Je kent ze vast allemaal, deze BB-ers (Bekende Bergenaren). Maar herken je ze ook van foto's van twi...
kees warmoeskerken

Mysterie: is er ooit een bekende Bergse zeevaarder geweest?

Van Michiel de Ruyter tot Piet Hein: Nederland heeft in de geschiedenis veel bekende zeevaarders geh...
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.