Schietpartij in Utrecht: wat betekent dat voor Bergen op Zoom?

Door Irma van Schaijk 18 maart 2019

Het is je vast niet ontgaan: de schietpartij in Utrecht. Maandagochtend werd rond 10.45 uur het vuur geopend in een tram. Daarbij zijn drie mensen omgekomen en vijf slachtoffers raakten gewond. Maar wat betekent die aanslag eigenlijk voor Bergen op Zoom?

Voor zover bekend worden er in onze stad geen grote maatregelen genomen. De gemeente heeft de boa’s van de straat gehaald. “Zij dragen een uniform en in verband met hun veiligheid houden we ze in zo’n situatie binnen”, legt Erwin Stander, woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom uit. Politiewoordvoerder Pierrine Mattheusens laat weten dat de politie ‘extra alert is en extra toezicht houdt op strategische plekken’. Welke plekken dat zijn, maakte ze niet bekend. BN DeStem meldt, dat de moskeeën in Bergen op Zoom wel gewoon open zijn, maar extra bewaakt worden.

Ook in steden als Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven worden moskeeën en stations extra bewaakt. De politie houdt tevens extra toezicht op Eindhoven Airport.

Dader wordt gezocht

De aanslag werd gepleegd door de 37-jarige Gökmen Tanis. Hij schoot op meerdere personen in de tram en de politie is naar hem op zoek. “Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”, aldus de politie.

Maandagmiddag werd rond de klok van drie uur dat drie personen zijn omgekomen bij het schietincident. Er zijn ook vijf gewonden. De burgemeester van Utrecht maakte dat bekend. Of het om een terroristische aanslag gaat of dat de schietpartij iets in de relationele sfeer was, is nog niet duidelijk.

Houd voor het laatste nieuws rondom de schietpartij de website van BN DeStem in de gaten. 

Meer over

Nieuws

adv.