Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

17-jarige jongen uit Bergen op Zoom beschoten in Prinses Irenestraat

Door Joost Verdult 13 augustus 2019

Bij een schietincident aan de Prinses Irenestraat is dinsdagmorgen een jongeman van zeventien jaar gewond geraakt aan zijn been, meldt de politie. De schietpartij in Bergen op Zoom vond rond 1.15 uur plaats in de wijk Fort-Zeekant. De neergeschoten Bergenaar is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is een onderzoek gestart om de aanleiding en de dader van het geweld te achterhalen. Verschillende mensen zijn verhoord en beschikbare camerabeelden zijn vastgesteld, geeft de politie aan. Daarnaast werd er in de buurt van de Prinses Irenestraat met een politiehond gezocht naar sporen van kogels en het vuurwapen dat gebruikt is.

Drukke nacht voor politie

Op de Instagrampagina van Jeugdagenten Bergen op Zoom werd aandacht besteed aan de hectische dienst van de mannen en vrouwen in blauw. Van openbaar dronkenschap tot een schietpartij en van een epileptische aanval tot vermoedelijke brandstichting in een woonhuis. Via social media gaven de agenten aan dat het van maandagnacht tot dinsdagochtend flink aanpoten was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zoals sommigen van jullie al gezien hebben in onze story, was het vannacht een drukke dienst met soms heftige incidenten. Zoals jullie misschien ook hebben kunnen zien is niet alles gedeeld. . . Ik zou jullie graag een klein beetje meenemen in de nacht. De dienst begon om 22.00 uur. De eerste melding was van een dronken persoon. Deze heeft een bekeuring gekregen voor openbaar dronkenschap. Ook hebben we diverse auto’s gecontroleerd. Hierbij één iemand aangetroffen zonder rijbewijs. . . Om 01.15 uur kregen wij een melding van een mogelijke schietpartij waarbij er iemand in zijn been geraakt zou zijn. Bij meldingen zoals deze gaat de adrenaline toch wel wat omhoog. Met meerdere eenheden zijn wij ter plaatse gegaan. Bij dit soort incidenten zijn wij verplicht de ‘zware vesten’ aan te doen. Eenmaal ter plaatse troffen wij een 17 jarige jongen die gewond was aan zijn been. Deze is, nadat wij het veilig genoeg vonden voor de ambulance, onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. . . Er zijn door ons diverse mensen gehoord. Daarnaast is met een sociale hond gezocht naar de huls. Toen wij éénmaal klaar waren was het toch al rond 04.30 uur. . . We hebben zo snel mogelijk alles op papier gezet. Een groot deel is op het PD al gebeurd met een laptop. Toen wij zo goed als klaar waren kwam er een melding van een persoon die een epileptische aanval had. Hierop zijn wij zo snel mogelijk met de ambulance ter plaatse gegaan. Toen wij hier klaar waren, en op het bureau de laatste zaken op papier aan het zetten waren. Kwam er om 06.10 uur de melding van een woningbrand. . . Eenmaal ter plaatse de brandweer geassisteerd. Al vrij snel werd duidelijk dat er mogelijk spraken was van brandstichting. Hiervoor is door collega’s een man aangehouden. Uiteindelijk een ontstuimige nacht waarbij wij bij beide grote incidenten als eerste ter plaatse waren. Er is hard gewerkt door iedereen! ^JW https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/13/08-schietincident-bergen-op-zoom.html https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/13/08-brand-bergen-op-zoom.html #polboz #politie #instapolice #jeugdagent #politiebergenopzoom #FO #politiehond #brand #schietpartij #brandweer

Een bericht gedeeld door Jeugdagenten_Bergen_op_Zoom (@jeugdagenten_bergen_op_zoom) op

Tips over de schietpartij in Bergen op Zoom

Dan terug naar de schietpartij. Weet jij meer over de schutter of het incident? De politie is op zoek naar mensen in Bergen op Zoom die meer weten over de schietpartij. Wil je informatie delen? Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Daarnaast kan je ook je tips delen via WhatsApp. Dit kan op het nummer 06-12207006. Als laatste optie kan je de informatie ook doorgeven via het tipformulier van de politie. In dat geval is het belangrijk om het zaaknummer 2019191802 te vermelden.

Lees meer:

Leuk volgens wijkagent Bouke

Leuk volgens wijkagent Bouke: ‘Op dit verstopte plekje aan het water kom ik tot rust’

Bouke Bakker zit al sinds 1985 in het politievak. Begonnen in Den Haag, maar nu al een lange tijd in...
handgranaten bergen op zoom

Shishalounge Pure in Bergen op Zoom een halfjaar dicht na vondst handgranaten

Dinsdag was een spannende dag voor bewoners van de Antwerpsestraatweg. Voor de deur van shishalounge...
politie handhaving boot varen binnenschelde

Oppassen! De politie houdt snelheidsduivels op de Binnenschelde in de gaten

Rechts heeft voorrang, te hard rijden in de bebouwde kom mag niet en door rood rijden is verboden. H...

Meer over

112 Nieuws

adv.