Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder! Roparunteam maakt een flink bedrag over naar het goede doel

Door Frits Klasen 15 mei 2020

De Roparun 2020 behoort tot een van de vele Bergse evenementen die niet doorgaat vanwege de maatregelen rondom corona. Maar dat weerhoudt Roparunteam Altijd Eentje Te Veel, uit Bergen op Zoom en Halsteren, er niet van om een bijzonder mooi bedrag over te maken naar het goede doel van de Stichting Roparun.

Wij spraken een aantal weken terug al met een chauffeur van dit Roparunteam over de beslissing om de editie van dit jaar niet door te laten gaan. In deze tussentijd was de groep niet aan het duimendraaien. Want het team heeft maar liefst 13.500 euro opgehaald voor het goede doel.

Eigen biertje

Dit bedrag hebben ze bij elkaar weten te sprokkelen door het organiseren van verschillende inzamelingsacties. Zo was er eind vorig jaar een biermasterclass en werd er in samenwerking met de Bergse brouwerij Sterck zelfs een eigen biertje gebrouwen. Rond de feestdagen had het team een banketletters-actie opgezet, die met succes verliep. Daarnaast leverde een kledingsponsor nieuwe shirts en jassen, sponsoren konden tegen betaling hun logo op deze kleding laten zetten.

Enorme domper

De afgelasting van de Roparun 2020 was een enorme domper voor alle deelnemende teams. “Je werkt en traint een heel jaar naar de volgende Roparun toe. Als die dan niet doorgaat, is dat wel even slikken,” zegt teamvoorzitter Peter van der Graaf. “Maar we doen het niet voor onszelf, maar voor mensen met kanker. We hebben ons daarom gelijk ingeschreven voor de Roparun 2021.”

‘Dit geld is nu nodig’

Volgend jaar

Stichting Roparun gaf de mogelijkheid om het ingezamelde geld mee te nemen naar volgend jaar. “Daar hebben wij niet voor gekozen’, zegt van der Graaf. “Ons doel is om het leven van mensen met kanker aangenamer te maken. We willen leven toevoegen aan de dagen waar er vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven. Dat is elke dag nodig.”

Geen tijd meer

De teamvoorzitter vervolgt: “Bovendien kan iemand met kanker niet zeggen: ‘o, dan doe ik die chemo volgend jaar wel’ of ‘dan wacht ik wel tot volgend jaar met dat laatste vakantieweekje met m’n gezin’. Vaak hebben ze gewoon die tijd niet. Dit geld is nu nodig!”

(Tekst loopt door onder de foto)

roparunteam roparun bergen op zoom goede doel
Deelnemers aan de Roparun 2019. Foto: ANP/Marco de Swart

Steentje bijdragen

De Roparun van 2020 mag dan niet doorgaan, toch heeft Roparunteam Altijd Eentje Te Veel veel geld opgehaald. “We waren dit jaar heel goed bezig met het inzamelen van geld. Zonder de activiteiten die niet doorgingen, zaten we al ongeveer op het bedrag van vorig jaar. Met die acties zou het echt een financieel topjaar zijn geworden, maar ja.” Wil je zelf ook een bijdrage leveren? Dat kan! “Natuurlijk is het nog altijd mogelijk om ons team of de Roparun te steunen. Dat kan via een donatie op www.roparun.nl. Zoek ons team 52 op of steun gewoon de Roparun.”

Lees ook:

roparunteam goede doel roparun Bergen op Zoom Stichting Runningteam Altijd ééntje te veel roparun

Chauffeur Gérard over de afgelaste Roparun: ‘Dit is de beste beslissing’

De Roparun van 2020 gaat niet door. De tocht die normaal van Parijs naar Rotterdam trekt om geld op ...
roparun

Daar gaan ze dan: Team Altijd ééntje teveel op weg naar de RopaRun 2018

Bedden, rekken, eten, drinken, alles wordt in de vrachtwagen geladen voor vertrek. De spanning is te...
bergse voedselbank coronacrisis jack Voedselbank bergen op zoom

Bergse voedselbank over de coronacrisis: ‘Wij verwachten een flinke toename’

Sinds het coronavirus Nederland heeft bereikt, stijgt landelijk het aantal mensen dat van de voedsel...

adv.