Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oppassen! De politie houdt snelheidsduivels op de Binnenschelde in de gaten

Door Joost Verdult 4 juli 2019

Rechts heeft voorrang, te hard rijden in de bebouwde kom mag niet en door rood rijden is verboden. Het zijn stuk voor stuk regels die voor verkeer op de weg geldt. Hoe zit dat op het water van de Binnenschelde? Sinds kort wordt ook daar de boel in de gaten gehouden door wijkagent Michael van de Bergse Plaat en handhaving. Het doel? Zorgen dat de bestuurders van de boten zich aan de regels houden.

Wijkagent Michael is er bekend mee: bootjes die hard varen op de Binnenschelde. In sommige gevallen is het aantal paardenkracht flink meer dan is toegestaan. “Op het water van de Binnenschelde mag een buitenboordmotor maximaal zes pk hebben”, geeft de politieagent aan. “Soms komen we een motor tegen die 15 pk, 20 pk of zelfs 25 pk heeft. Dat is veel te veel. Daarom gaan de politie en handhaving in de toekomst vaker op pad om toezicht te houden op het water.”

Politie op de Binnenschelde

Tijdens de warmere dagen kan het naast doordeweeks overdag ook ’s avonds of in het weekend zomaar voorkomen dat je blauw op de Binnenschelde ziet. Niet van het blauwalg, maar van de handhavers van de wet. Bekeuringen uitdelen aan overtreders is niet de insteek van de politie, al kan het wel een gevolg zijn. Met deze maatregel willen ze namelijk ongelukken voor zijn. “Naast dat wij toezicht houden, zijn wij er om mensen te informeren. Wij vertellen ze wat de spelregels zijn” De meerderjarigen spreekt de politie zelf aan, zijn ze minderjarig? Dan gaat de politie ook het gesprek aan met de ouders. “Aan de ouders is het belangrijk om in te laten zien dat een teveel aan pk zeker gevaarlijk is. We zitten natuurlijk niet te wachten op een ongeluk of in het ergste geval een verdrinking.”

politie handhaving boot varen binnenschelde
Wijkagent Michael met medewerkers van handhaving. Foto: Politie Bergen op Zoom

De omgeving verkennen

Op dinsdag 2 juli is de wijkagent met de handhavers voor het eerst uitgevaren. De politie deed dit om de omgeving van de Binnenschelde beter in kaart te brengen. “Op een rustig moment zijn wij het water opgegaan om te kijken waar de boten aangemeerd liggen”, geeft wijkagent Michael aan. “We kijken waar het druk is op het water en welke punten extra aandacht verdienen. We hebben al van verschillende mensen gehoord dat ze blij zijn met onze komst. Het is belangrijk dat ouders en kinderen inzien dat het gevaarlijk is om te hard te varen op het water.”

Wil je op de hoogte blijven van de Bergse wijkagenten? Op Instagram volg je ze op de voet.

Lees meer:

politie

Ice ice baby! Hier ga je op een koele date met agenten

Sinds anderhalf jaar organiseren de wijkagenten van de Bergse Plaat 'Koffie met een cop' in de McDon...
politie noodnummer

Noodnummer 112 weer bereikbaar: dit waren de alternatieven

Update 24 juni 20.25 uur: inmiddels is het noodnummer weer bereikbaar. Door een landelijke telefo...
politiebureau

Zo ziet straks het nieuwe Bergse politiebureau er uit

Bergen op Zoom krijgt een nieuw politiebureau aan de Zuid-Oostsingel, naast het spoor. Benieuwd hoe ...

adv.