Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zin in een viooltje? Het kan bij Orangerie Mattemburgh!

Door Irma van Schaijk 8 mei 2018

Vorige week meldden we al dat Orangerie Mattemburgh heropend was, en we beloofden dat we nog een keer uitgebreid binnen zouden gaan kijken. En: beloofd is beloofd! Dus hierbij een sneak preview van het verbouwde restaurant.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Het eetbare landgoed

mattemburgh

Mattemburgh heeft voortaan ‘het eetbare landgoed’ in haar naam staan. Dat betekent: alles wat je in de tuin vindt, kun je op je bord krijgen. Of het nu gaat om kruiden, groente of bloemen, het is allemaal eetbaar. En jawel: wij proefden een viooltje en dat smaakte helemaal niet verkeerd!

Aangebouwd

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Als je van de oude parkeerplaats komt lopen, lijkt er helemaal niet zoveel veranderd. Maar als je door de oude Orangerie heen loopt, valt je mond open van verbazing. Er is een heel groot deel aangebouwd, met een prachtige open keuken. “Oud en nieuw, passend bij elkaar”, zegt architect Koen van Heeswijk. “Dat zie je overal terug, een historische gelaagdheid. Nieuwe aanbouw, maar wel passend bij het historische landgoed.” 

De binnentuin

mattemburgh

Vanuit het nieuwe gedeelte loop je naar het terras achter de Orangerie. Hier zit je lekker in het zonnetje in de kruiden- en moestuin. Om je heen groeit onder andere tijm, munt en citroenmelisse en vergeten groenten zoals mierikswortel en aardpeer. 

Wat kun je er eten?

mattemburgh

Nou, alles wat er op het landgoed groeit en bloeit. Op de kaart vind je gerechten als poké bowl graaf (en gravin), salade boswachter, boerderijkippendijen en moestuinsoep. Maar ook heerlijke wraps, broodjes, burgers, stoofvlees, gamba’s en nog veel meer. O, en ben je lid van Brabants Landschap? Dan krijg je hier korting.

Nog niet klaar

mattemburgh

Het landgoed is nog niet helemaal klaar. Er wordt nog hard gewerkt aan een nieuwe winterstalling voor de bijzondere kuipplanten van het landgoed. “Het is echt uniek dat er in deze tijd een speciale orangerie gebouwd wordt voor planten”, zegt Klaas Koopman van Brabants Landschap.

Nieuwe entree

mattemburgh

Bij de nieuwe orangerie komt ook een parkeerplaats. Zodra deze klaar is, komt er ook een nieuwe entree, vanaf de Beukendreef. Je komt dan eerst bij de winterstalling en loopt dan via de tuinen naar het restaurant.

Kom kijken!

mattemburgh

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gauw eens kijken. Orangerie Mattemburgh is weer open en je bent er van harte welkom! Voor lunch en diner, maar ook voor een kop koffie of een borrel. Nu het voorjaar is, is het landgoed op haar mooist!

Lees ook: 

arthur en marjan

Binnenkijken bij… het verrassende huis van Arthur en Marjan van Broekhoven

Sta je voor de voordeur van het huis van Arthur en Marjan van Broekhoven, dan denk je: klein, lief, ...
fietsen in de binnenstad

Wat vind jij: fietsen in de binnenstad mag best?

De gemeente Bergen op zoom wil graag dat mensen op de fiets naar de binnenstad komen. Daarom denken ...

Meer over Orangerie Mattemburgh ontdekken?

Orangerie Mattemburgh restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Antwerpsestraatweg 181, Hoogerheide

Bekijk meer:restaurants en horeca
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.