Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Filmpje: Superfan Annemieke at pizza met Marco Borsato

Door Irma van Schaijk 2 november 2017

Annemieke Christiaanse uit Lepelstraat is superfan van Marco Borsato. Ze struint al zijn concerten af, is lid van de fanclub en… mocht vorige week zelfs pizza eten met haar grote idool!

Spannend, vond ze. Via de fanclub had Annemieke een avondje pizza eten met Marco Borsato gewonnen. “Ik moest er wel een eindje voor rijden, helemaal naar Almere, maar het was wel ontzettend leuk”, vertelt ze.

Stoelemat

Annemieke is al vanaf het begin van Marco’s carrière fan. “De eerste keer dat ik hem in het echt zag, was hier in de Stoelemat. Toen kende ik alleen nog ‘Dromen zijn bedrog’, de andere nummers had ik nog nooit gehoord. Nu kan ik alles meezingen.” Ze probeert zeker alle grote concerten bij te wonen: “Eén keer ben ik niet geweest. Toen was ik net bevallen van mijn dochter.”

Waarom is ze nou zo gek op Marco? “Hij heeft fantastische teksten. Geschreven door John Ewbank. Daar ben ik ook fan van, maar die treedt natuurlijk wat minder in de openbaarheid. Het liedje ‘Dochters’ bijvoorbeeld, daar kan ik nog steeds een traantje bij wegpinken. En nummers als ‘Laat het los’ en ‘Afscheid nemen bestaat niet’. Die zijn zó herkenbaar. Maar je kunt op zijn muziek ook lekker met vriendinnen uit je dak, bij een liedje als ‘Rood’ bijvoorbeeld.”

Warm en lief

Bovendien is de Nederlandse zanger ook in real life een leuke vent, vindt ze. “Tijdens de pizza-dag was er een meisje van 8, dat vroeger van school weg mocht op voorwaarde dat Marco haar klas de groeten zou doen. Dat doet hij dan ook gewoon voor haar, spreekt hij een filmpje in. Hij is heel benaderbaar, een warme, lieve man.” De 40 fans mochten ook vragen stellen. “Dat heb ik niet gedaan, ik had niet echt een vraag voor hem. Hij heeft wel een handtekening gezet op het hoesje van mijn telefoon!”

Pizza-bakker

In het restaurant in Almere ging Marco zelf ook de keuken in. “Een aantal pizza’s heeft hij zelf gebakken. Niet alle veertig, hoor. En daarna liep hij tussen de tafels door, maakte hij een praatje of ging hij met ons op de foto. Het was echt een superleuke dag, ik zit nog na te genieten!”

 

adv.