Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pak je zwemspullen maar in! De opening van zwembad De Schelp is bekend

Door Joost Verdult 25 juli 2019

Vraag je je bijna dagelijks af wanneer zwembad De Schelp open gaat? Dan hebben we goed nieuws voor je: vanaf maandag 2 september neem jij weer een duik in het diepe. Op die dag gaat het Bergse zwembad officieel open. Ben jij van de partij? Vergeet dan zeker niet je zwembroek of bikini mee te nemen. Tijdens de openingsdag mag je namelijk gratis in het water plonzen.

Het was maart 2018 toen de deuren van zwembad De Schelp dichtbleven. Doordat er roest werd gevonden op de bevestigingspunten in de draagconstructie, besloot de gemeente het zwembad te sluiten om de veiligheid van de zwemmers te garanderen. Uiteindelijk werd zo’n vier miljoen euro in het zwembad gepompt en kreeg De Schelp een complete metamorfose. Bijna anderhalf jaar na de sluiting is het weer tijd voor de borstcrawl, vlinderslag en de traditionele baantjes: de opening van zwembad De Schelp komt in zicht.

Opening zwembad De Schelp

Ga jij als waterrat naar De Schelp om een van de eersten te zijn die in het nieuwe zwembad duikt? Kom dan eerst naar de openingshandeling bij de voordeur van het zwembad. Dit zal rond een uur of 17.00 uur zijn. Direct hierna trek jij zo snel mogelijk je badpak of Speedo aan om helemaal gratis in het zwembad te duiken. Tot 22.00 uur kan jij op je rug in het water dobberen. Op je buik kan trouwens ook, het is maar net wat je wilt. Houd er dan rekening mee dat je na het zwemmen niet wordt thuisgebracht. Ook de pannenkoeken en de frietjes zal je zelf moeten halen. Voor de rest blijft het die dag een feestje. Als je maar je zwemspullen meeneemt. Kan je niet wachten tot het 2 september is? We hebben nog een paar foto’s van het zwembad voor jullie:

De opgeknapte entree van het zwembad. Foto: zwembad De Schelp
De kleedkamers. Foto: zwembad De Schelp
Alvast een sneak preview. Via de gang bij de kleedkamers kijk je zo het zwembad in. Wil je álles zien? Binnenkort lees je meer op indebuurt. Foto: zwembad De Schelp

Meer over Zwembad de Schelp en de Melanen ontdekken?

Zwembad de Schelp en de Melanen zwembaden

De Boulevard Noord 45, Bergen op Zoom

Bekijk meer:zwembaden

Lees meer:

Zwembad de schelp aqua drum vibes

Train je conditie én ritmegevoel met Aqua Drum Vibes bij zwembad De Schelp

Ben je een liefhebber van ritmische muziek, maar vind je je conditie ook belangrijk? Misschien verwa...
zwembad de melanen

Op deze manier zet zwembad De Melanen in op de gezondheid van de bezoekers

Dubbel goed nieuws! Het lekkere weer lijkt nu écht onze kant op te komen. En wat doe je als de zon s...
zwembad de schelp

Binnenkijken bij zwembad De Schelp: zo ziet het er nu uit

Dat was even schrikken toen we een jaar geleden te horen kregen dat De Schelp per direct werd geslot...

adv.