Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tadáá: dit is het nieuwe Vastenavendmotto

Door Irma van Schaijk 3 november 2018

Het nieuwe Vastenavendmotto werd zaterdag bekendgemaakt in café ’t Dobbertje op de Kaai: ’t Is Koers.

Om klokslag vier uur verzamelden de boeren van Stichting Vastenavend in café De Kaai. En nee, de Draai van de Kaai komt niet van Roosendaal naar Bergen, zoals deze week werd gefluisterd. En ook wordt Jacques Niederer niet de nieuwe nar. Wel maken we ons allemaal op om te gaan koersen tijdens Vastenavend!

Welverdiende zoen

Op de Kaai stond zaterdag een bont peloton van wielrenners klaar voor de start. Johaantje de Voorste, in ’t dagelijks leven Johan Berkhout, riep iedereen op om te gaan koersen. En dat gebeurde ook na het startschot. Een leutige karavaan reed met de wielrenners mee: van tourarts tot de pers op een motor. Gelukkig kwam iedereen binnen de tijd over de streep, waar een heuse rondemiss op de sporters wachtte. Iedere renner kreeg een welverdiende zoen.

Wereld op z’n kop

In café ’t Dobbertje nam de Gròòtste Boer van vorig jaar het woord. Hij zei dat de Draai van de Kaai helemaal niet naar ’t Krabbegat hóeft te komen. Want we hebben hier een veel betere wielerronde: “Boere, ’t wor d’òògste tijd damme de wereld weer op z’n kop gaan zette. Éél de boel omdraaie naar de wielerronde die één op één legt mette Berregse Vastenavend. De wielerronde die op straat legt, die leut en vrij’eid gift en die ielek mens uitnòòdegt om mee te komme doen. ’t Krabbegat kregt z’n eige Draai van de Kraai, z’n eige Zesdaagse in vier dage”. Na deze speech kreeg elke boer een rugnummer opgespeld met nummer 11 er op.

Koersen maar!

Dus tijdens Vastenavend koersen we  in massaspurt achter de Prins aan en over de streep bij rondemiss Wana. ’t Is Koers!

Lees ook:

draai

Komt de Draai van de Kaai wel naar Bergen of….

Eerder kregen wij het bericht dat de Draai van de Kaai wellicht naar Bergen op Zoom zou komen. Maar ...
vastenavend kraai

Vastenavend 2019 in Bergen op Zoom: noteer deze dagen vast in je agenda

Wordt het een vroege of juist een late Vastenavend? Wat ons betreft mag het best iets later, want af...

adv.