Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling voor bussen in Bergen op Zoom: dit verandert voor jou

Door Joost Verdult 14 december 2019

Pak jij weleens de bus van lijn 22 of 110 en weet je exact wanneer die vertrekt? Dan mag je opnieuw gaan studeren: er komt een nieuwe dienstregeling voor bussen in Bergen op Zoom. En een nieuw schema voor openbaar vervoer brengt verandering met zich mee. Dit betekenen de aanpassingen in de dienstregeling van de bussen in Bergen op Zoom concreet voor jou.

Zeker wanneer je regelmatig de bus pakt, is het slim om de datum 15 december 2019 goed te onthouden. Vanaf die dag worden de aanpassingen in de dienstregeling doorgevoerd. Waarom die veranderingen nodig zijn? Doordat het op sommige trajecten drukker wordt en ergens anders juist rustiger, past busmaatschappij Bravo hier en daar iets aan. Op die manier moeten bussen niet meer aanvoelen als een blikje met sardientjes.

Streeklijnen vervangen stadslijnen

Om de mobiliteit van het openbaar vervoer te blijven garanderen, schrapt Bravo de stadslijnen 22 en 23. Stadslijn 25 blijft wel gewoon bestaan en verbindt de Bergse Plaat met de binnenstad en het station van de Nederlandse Spoorwegen. Wil je weten welke stadslijnen nog rijden of welke streeklijnen je vanaf 15 december 2019 nodig hebt? Het complete overzicht vind je hier (klik vervolgens op het kopje Streeklijnen nemen de functie over van de stadslijnen).

Scholierenlijn

Voor scholieren wordt de nieuwe dienstregeling een flinke vooruitgang. De nieuwe Scholierenlijn 110 rijdt tussen Dinteloord – Steenbergen – Bergen op Zoom – Hoogerheide – Ossendrecht Postbaan. Het grote voordeel? De bereikbaarheid wordt volgens Bravo groter, zonder dat de scholieren hoeven over te stappen. Meer weten? Klik dan hier en open vervolgens het kopje Nieuw: Scholierenlijn 110 (Dinteloord – Steenbergen – Bergen op Zoom – Hoogerheide – Ossendrecht Postbaan).

Andere route Halsteren en Lepelstraat

Naast de stadslijnen gaat ook streeklijn 111 op de schop. Vanaf 15 december rijdt deze bus niet meer door de kernen van Halsteren en Lepelstraat. Maak je gebruik van deze route? Pak dan de streeklijn 310 en 110, deze rijden wel door Halsteren. Het goede nieuws is dat de nieuwe lijnen vaker in de avonduren en in het weekend rijden. Maar hoe zit het dan met de reizigers die vanuit Lepelstraat naar Bergen op Zoom gaan? Zij moeten volgens de busmaatschappij eerst reizen naar dichtstbijzijnde halte in Halsteren (halte Molenplein). Dit doen zij met een deeltaxi met ov-tarief, waarna ze weer verder kunnen reizen met de standaard bus. Ouderen en mensen met een beperking maken ook gebruik van de Plusbus. Meer weten? Je leest het hier (klik vervolgens verder op Alternatieven Halsteren en Lepelstraat).

Extra vervoersopties

Hoewel er buslijnen verdwijnen, zijn er ook nieuwe alternatieven om te reizen. Zo introduceert Bravo binnen Bergen op Zom Bravoflex. Volgens de maatschappij is dit een flexibele vervoerservice op bestelling. Met Bravoflex reis je kriskras door Bergen op Zoom van halte naar halte of het station. Zonder vaste route en opstaptijden, want die bepaal jij. Daarnaast kan je vanaf het voorjaar van 2020 ook een Bravofiets lenen. Er komen ongeveer tien uitgifteplaatsen met elk maximaal 10 deelfietsen. Klik hier om weer te weten over de extra vervoersopties. Vervolgens open je de kopjes Introductie Bravoflex of Introductie Bravofiets (voorjaar 2020).

Lees meer:

openbaar vervoer bergen op zoom

Kaartjescontrole! Zo zag het openbaar vervoer er vroeger in Bergen op Zoom uit

Regent het pijpenstelen, heeft je vriend net de auto meegenomen! En no way José dat jij je te grazen...
lachgas bergen op zoom patronen ballon

Lachgas in het verkeer: zo vaak kwam het afgelopen tijd voor in Bergen op Zoom

Steeds vaker zie je ze op straat liggen: lachgaspatronen. De zilverkleurige buisjes worden in een ba...
fietsen

7 x verkeersboetes die niet misselijk zijn voor fietsers in Bergen op Zoom

Stel je voor: je verlaat het Beurspleintje met lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, wan...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.