Anne van den Kieboom opent haar nieuwe winkel ’t Fortuintje

Door Irma van Schaijk 20 december 2018

Anne (20) vindt het best spannend. Haar vader, oud-wethouder Piet van den Kieboom opent vrijdag een winkel, waar zij mag werken. ’t Fortuintje verkoopt tweedehands kinderkleding en wordt gerund door jonge mensen met een beperking. 

Anne heeft bij haar geboorte een zuurstoftekort gehad en is daardoor verstandelijk beperkt. Het leek haar vader Piet leuk om een winkel te openen waar zij, samen met haar lotgenootjes, kan werken. Niet om er iets aan te verdienen, maar om mensen een kans te geven deel te nemen aan de maatschappij.

Workshops

De afgelopen weken was Piet druk aan het klussen. Met resultaat, want het Fortuintje ziet er piekfijn uit. Vrijdag 21 december gaat de winkel open. De kinderkleding, van maat 68 tot 164, hangt al in de schappen. Maar Piet heeft nog veel meer plannen. “We zouden hier ook workshops kunnen geven. En in de kelder is ook ruimte voor activiteiten, iets met muziek misschien. Ik wil met deze winkel jonge mensen met een beperking weer eigenwaarde geven, sociale contacten, een plekje in de maatschappij.”

Geopend

Voorlopig is het Fortuintje drie dagen in de week geopend: op woensdag, vrijdag en zaterdag. Heb jij nog gebruikte (maar wel goede) kinderkleding liggen? Breng het dan naar deze winkel! Vrijdag 21 december gaat het Fortuintje open, de officiële opening vindt in januari plaats.

Lees ook:

boogie down

Filmpje! Bergse dansgroep wint een bijzondere prijs

Dat je als dansgroep meedoet aan wedstrijden is normaal. Maar dat je gevraagd wordt voor de voorrond...
kersthuis wies en leon

Het kersthuis van Wies en Leon: op slag verliefd op een rendier

In het mooie huis van Wies en Leon van Dorst aan de Engelsestraat blijven we maar foto's maken. Van ...

Meer over ’t Fortuintje ontdekken?

’t Fortuintje kinderkleding

Nu gesloten10:00 - 17:00

Fortuinstraat 19, Bergen op Zoom

Bekijk meer:kinderkleding
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.