Surprise: er komt nóg een stadsbrouwerij in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 17 januari 2019

We meldden al eerder dat er in het pand van Tapavino aan de Bosstraat een stadsbrouwerij komt. Nu werd bekend dat er aan het eind van het jaar nóg een brouwerij in Bergen op Zoom komt: in het pand aan de Buitenvest waar vroeger Gemcast zat.

Deze nieuwe brouwerij legt zich niet alleen toe op bierbrouwen, maar er komt ook een eetgelegenheid en een aantal werkplekken in het pand.

Brouwketels

Kees-Jan Koopmans is de initiatiefnemer. Hij brouwt al bijna 25 jaar zijn eigen bier, dat sinds enkele jaren te koop is onder de naam Heer van Oranje. De brouwerij moet een oud-industrieel karakter krijgen met de uitstraling van een grand café. Waar je tussen de brouwketels je biertje drinkt. “Een unieke beleving”, zegt Kees-Jan.

Si-Si

In het Gemcast-pand startte ooit de limonadefabriek van Becht & Zonen, bekend van de frisdrank Si-Si. Dat is dan ook een van de redenen dat Kees-Jan voor deze locatie gekozen heeft. Hij wil dat de brouwerij een heuse ontmoetingsplaats wordt met werkplekken voor ZZP-ers. Kunstenaar Iwaz zal hier workshops gaan houden. De brouwerij zal eind dit jaar open gaan.

Lees het hele artikel in BN DeStem.

Lees ook: 

Brouwerij merck

Het is bekend: dit is de nieuwe locatie van Brouwerij Merck

We meldden vorige maand al dat er een brouwerij in de Bergse binnenstad komt. Nu weten we al iets me...
iwaz

Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens Iwaz

Kunstenaar Iwaz heeft grootse plannen met zijn 'mooiste plekje van Bergen'. "Dit heb ik echt nog nie...
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.