Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jilly opent nieuwe pop-upstore in coronatijd: ‘Ik dacht: oké, dit gaat de goede kant op’

Door Joost Verdult 29 mei 2020

Waar je vroeger een winkel opende en vervolgens een webshop nam, is tegenwoordig de omgekeerde versie geen uitzondering meer. Sinds mei vorig jaar begon de 21-jarige Jilly Laros de webshop YIL-store. Onlangs kreeg ze de kans om een pop-upstore in Bergen op Zoom te beginnen.

21 jaar, een coronacrisis die voor iedere ondernemer voelbaar is en een pop-upstore die in totaal slechts tien maanden in de binnenstad zit. Voor Jilly waren het stuk voor stuk geen redenen om niet met haar YIL-store de Bergse binnenstad op te leuken met een nieuwe winkel. “Voor een pop-upstore is tien maanden redelijk lang”, vertelt de jonge onderneemster. “Meestal is het namelijk maar een half jaartje.”

Van jongeren tot jonge moeders

Kleding, schoenen, accessoires en woondecoratie. Het zijn items die zowel in de webshop als in de pop-upstore in Bergen op Zoom te vinden zijn. “Vorig jaar ben ik gestart met hoofdzakelijk kleding”, zegt Jilly. Met een doelgroep van 14-jarige meisjes tot jonge moeders probeert ze, volgens eigen zeggen, een goede middenweg te vinden tussen leuke spullen en een leuke prijs.

(Tekst loopt door onder de Instagrampost)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zo ontzettend leuk💕 YIL-store opent eind mei een POP-UP store in Bergen op Zoom🎀 Meer info binnenkort! #yilstore

Een bericht gedeeld door YIL-store (@yil_store) op

“Drie à vier maanden nadat ik begonnen ben, ben ik ook woonaccessoires gaan verkopen. Eerst dacht ik dat mijn doelgroep daar te jong voor was, maar daar heb ik me op verkeken. Er zijn best veel jonge moeders die naar zoiets op zoek zijn.”

Tijdelijke winkel

Hoewel het centrum een winkel rijker is, is het maar voor tijdelijke duur. “Of het moet zo ontzettend goed lopen dat ik wil blijven”, gaat ze verder. “Anders ga ik weer gewoon terug naar mijn webshop. Het winkelpand aan het Zuivelplein heb ik kunnen huren van de eigenaresse van iXi Kids & Teens, dat is een goede kennis van ons. Ze bood me deze plek aan omdat ze wist dat ik dit altijd al een keertje wilde.”

Bergen op Zoom heeft de voorkeur

Jilly mag dan een tijdelijke winkel hebben in Bergen op Zoom, zelf komt de 21-jarige uit Langeweg, een klein dorpje ten noordwesten van Breda. “De winkel is eigenlijk begonnen als een grapje, of ja, het was meer impulsief”, zegt de onderneemster. “Een tijd geleden ben ik bij het pandje gaan kijken en de locatie was top. Eerder ben ik bij winkels in Breda en Dordrecht geweest, maar daar vragen ze enorm veel voor de panden én moet er vaak veel gebeuren. In dit pand was al een toonbank, paskamer en beveiligingssysteem. Het zag er goed uit, ik wist dat ik niet veel hoefde te doen.”

Opening in coronatijd

Een winkel openen in coronatijd: dan moet je lef hebben. Heeft Jilly daar niet mee geworsteld? “Ja en nee”, vertelt ze. “Ik heb veel ondernemers in de familie. De ene helft zei dat ik het moest doen, de andere helft zei dat ik maar een jaartje moest wachten. Ik heb de persconferentie van Rutte afgewacht en toen ik hoorde dat de restaurants vanaf juni opengingen dacht ik: oké, dit gaat de goede kant op.”

Alternatief voor zomervakantie

De coronamaatregelen maken het avontuur voor Jilly extra bijzonder. Toch lijkt zij zich niet druk te maken over de aankomende maanden. “Mensen gaan niet op vakantie, maar willen er wel lekker opuit”, gaat ze verder. Daarnaast heb ik veel kleren voor een klein prijsje. Kijk, het is en blijft een gok. Maar dat is ondernemen. Het is altijd al een droom van me geweest.”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Paardrijden als droom

Niet één, maar twee dromen waren het die Jilly een paar jaar geleden had: paardrijden op niveau en het beginnen van een eigen zaak. Na een ongeluk kwam aan de eerste droom een abrupt einde. “1,5 tot twee jaar geleden heb ik een ongeluk gehad met mijn paard”, vertelt ze. “Het paard hebben we moeten inslapen en ik lag in de kreukels. Weken lag ik op de bank en dacht: wat ga ik doen? Er werd verteld dat ik nooit meer zou kunnen paardrijden omdat ik mijn enkels verbrijzeld had. Als deze droom niet zou uitkomen, dan moest ik maar voor de andere gaan.”

Toch weer paardrijden

Met de laptop op de bank begon ze met het uitwerken van haar plannen. “Binnen een half jaar was alles klaar”, geeft Jilly aan. “Gelukkig gaat met mij alles weer goed. Ik kan zelfs nog paardrijden, maar richt me helemaal op de winkel.”


Meer over YIL-store ontdekken?

YIL-store winkelen

Gesloten10:00 - 17:00

Zuivelplein 2, Bergen op Zoom

Bekijk meer:winkelen

Lees meer:

mountainbiken-boz.nl mountainbike huren bergen op zoom

Nicky verhuurt mountainbikes : ‘Ik merkte dat het lastig was om ze in Bergen op Zoom te huren’

Ben je van plan om een mountainbike in Bergen op Zoom te huren? Dan kan je sinds kort terecht bij Mo...
café 't Slik marijn en marijke withagen

Marijn van café ’t Slik: ‘Gelukkig hebben we door de Vastenavend een buffer opgebouwd’

Heb je het over dé karaoketempel van Bergen op Zoom, dan bedoel je natuurlijk café 't Slik. Hoewel M...
nagelsalon Bergen op Zoom lief voor nagels

Petra mag haar nagelsalon weer openen: ‘Ik mag weer aan de slag!’

Begin mei was minister-president Mark Rutte duidelijk: vanaf 11 mei mogen de mensen met een contactb...
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.