In dit nieuwe winkeltje in de Lievevrouwestraat gebeurt iets bijzonders

Door Natascha Droste 22 juli 2018

Als we binnenstappen is Sharona complimentjes in zakjes aan het rollen. Zij werkt namelijk in deze nieuwe winkel van dagbesteding De Tuingroep in de Lievevrouwestraat. Eigenaren Martijn Veenstra en Paul Theunissen bieden hier een werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag.

“Twee jaar geleden zijn Paul en ik dagbesteding De Tuingroep in Roosendaal begonnen. Hier doen we onder andere tuinonderhoud voor zwembad De Stok en in ruil daarvoor mogen werknemers van ons gratis zwemmen”, vertelt Martijn.

Specifieke doelgroep

“Voor deze specifieke doelgroep zijn er gewoon heel weinig werkplekken.” Dus besloten Martijn en Paul een tweede vestiging in Bergen op Zoom te starten. “Als je de medewerkers vraagt waar zij dagbesteding volgen, is steevast het antwoord: bij Paul en Martijn.” Dus hebben ze besloten de winkel in de Lievevrouwestraat ‘Bij Paul en Martijn’ te noemen. “De eigenaren van dit winkelpand wonen hierboven en waren ontzettend enthousiast dat wij met deze doelgroep werken. De werktijden van 09.30 tot 15.00 uur zijn ook gunstig, waardoor ze weinig last van ons hebben.”

nieuw winkeltje lievevrouwestraat (8)
Sharona maakt een complimentje voor de flessenpost. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Samen op vakantie

“Donderdag leer ik jou de was, hè Sharona”, zegt Martijn tegen Sharona, die enthousiast reageert dat ze het al helemaal zelfstandig kan. Omdat de buren een bed & breakfast hebben, mogen ze iedere week een wasje draaien. “Dat doen we om te helpen en onze medewerkers leren ervan. We gaan ook samen op vakantie en aan het einde van het jaar krijgen ze een kerstpakket. Voor ons zijn het écht medewerkers.”

Rondsnuffelen

Houten tulpen, lantaarns, broodplanken, armbandjes, flessenpost: het ligt allemaal in de vitrine van het nieuwe winkeltje. “Bijna alles is hier onder de €15,- en met zorg gemaakt.” Leuk om als cadeautje te geven. En ben je volgend weekend met Krabbenfoor in de stad, loop dan zeker even langs het kraampje in de Lievevrouwestraat. Bij een besteding van €25,- of meer krijg je een complimenteus presentje!

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Lees ook:

krabbenfoor

Dit is er allemaal te beleven tijdens de Krabbenfoor!

Nog een klein beetje geduld en dan is het weer Krabbenfoor in Bergen op Zoom! Wij tellen al ...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 13 juli 2018

Bij Paul en Martijn werkplekken

nu open09:30 - 15:00

Lievevrouwestraat 56, Bergen op Zoom

Bekijk meer:werkplekken
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.