In 40 graden pilates of yoga: het kan vanaf nu in Bergen op Zoom

Door Natascha Droste 19 september 2017

De landelijke ‘hot yoga en pilates hype’ heeft nu ook ons stadje bereikt. Echt waar: in de infrarood verwarmde studio van 35 tot 40 graden kan de work-out beginnen. Indebuurt nam een kijkje. Van de enthousiaste dames kreeg ik gelijk een proefles yoga én pilates aangeboden. En ja hoor, nog geen week later lag ik zelf op een matje in de studio…. 

Je kan er natuurlijk pas echt over schrijven als je het zelf ervaren hebt. En dat is echt zo! Dus deed ik mee met de lessen hot yin yoga en hot pilates. Zo ervaar ik gelijk het verschil tussen de verschillende work-outs.

Hier zorgt de infrarood voor

Het meest bijzondere is dat je hier in warmte gaat sporten. Waar je normaal gesproken van een beetje fanatiek sporten het liefst de kou opzoekt, beweeg je hier in een ruimte van 35 tot 40 graden. Maar dat is ergens goed voor. Eigenaresse Ingrid vertelt: “Infrarood zorgt voor het ontgiften van het lichaam, verbetering van de bloedsomloop en ontspanning. Daarnaast zorgt sporten met infrarood voor een hogere verbranding. Tijdens één hot les verbrand je tussen de 400 tot 750 kcal. Stijve en stramme spieren worden opgewarmd en daarvoor flexibeler. Dit vermindert de kans op blessures.”

Zo ervaar ik Hot Yin Yoga

Daar ga ik dan, mijn eerste les Hot Yin Yoga. In een korte broek, sporthemdje en op mijn handdoek neem ik plaats op de mat. Ireen verzorgt de Hot Yin Yoga lessen. Al pratend neemt Ireen ons mee in de oefeningen die we moeten doen. Bij deze intense yogastijl ligt de focus op herstellen, mobieler en soepeler maken van de dieper gelegen weefsel, zoals bindweefsel. We leren blokkades op te heffen en grenzen te verkennen. Zittende en liggende oefeningen wisselen elkaar af, die we steeds drie tot vijf minuten aanhouden. De temperatuur voelt goed aan. Ik ben zelf een liefhebber van de sauna en de combinatie warmte en sporten doet me daar aan denken. Bij deze les leer ik me echt diep te ontspannen, wat fijn aanvoelt.

En als laatste: Hot Pilates

Of je Hot Yin Yoga met Hot Pilates kan vergelijken? Ik vind van niet! Oké het is beiden in een warme ruimte, maar de work-out is heel verschillend. Waar je bij Yin Yoga vooral naar binnen bent gericht, is dat bij Pilates meer naar buiten toe. We doen oefeningen die de kracht, lenigheid en coördinatie van het lichaam bevorderen. Deze les wordt verzorgd door Ingrid, die ook heel bewust met de groep bezig is. Al pratende leidt ze ons door de oefeningen heen. Deze gaan vrij snel, kort en intensief achter elkaar. Met als resultaat het bevorderen van de kracht, lenigheid en coördinatie van het lichaam.

Op zaterdag 23 september is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag bij Pilates Studio Bergen op Zoom. Je bent van harte welkom! Bewonder de studio, voel de temperatuur en stel al je vragen aan deze gepassioneerde dames. De studio is aan de Koningsstraat 12a in Bergen op Zoom.

[mc4wp_form id=”5217″]

Pilates en yoga studio sportcentra

Op aanvraag

Koningstraat 12a, Bergen op Zoom

Bekijk meer:sportcentra
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.