Hee, dat is tof: er komt een pop-up vintage vastenavendwinkel

Door Irma van Schaijk 10 november 2018

Het hele jaar door zijn Bas en Myrte van den Broek-van Gurp op zoek naar bijzondere vastenavendspullen. “Lopen wij ergens samen door de stad, dan zien we altijd wel iets waarvan we denken: hee, dat is leuk voor Vastenavend.” Inmiddels heeft ze zoveel verzameld, dat ze een pop-up winkel begint. 

“Een uit de hand gelopen hobby”, lacht ze. “We hebben wel zo’n vijfduizend items liggen.” Ze verzamelt niet alleen voor zichzelf, maar ook voor bekenden. “Vrienden vragen ons vaak: heb jij nog wat liggen? Zo vaak, dat ik besloten heb om in februari maar een pop-up store te starten in de binnenstad.” Ze is nog op zoek naar een geschikt pand.

Na al open

Omdat er nu al zoveel vraag was naar haar vastenavendspullen, besloot ze op 11-11, zondag dus, alvast één keertje open te gaan. Dus ben je op zoek naar echte Bergse bulle, wil je als middeleeuws figuur op stap of, met het motto in gedachten, helemaal in koersoutfit: Myrte heeft het voor je. “We hebben echt van alles: jassen, jurken, schorten en hoedjes. Maar ook prinsensteken en narrenpakken! En speciaal voor dit jaar: vintage koerspetjes.”

Fijn prijsje

Je kunt hier je outfit voor een fijn prijsje bij elkaar shoppen. Gemiddeld kost een hoedje €4,- en een jas €15,-. Wil jij d’n ellefde van d’n ellefde helemaal piekfijn de stad in? Kom dan op zondag 11 november tussen 15.00 en 17.00 uur langs in de loods aan de Heerlesebaan 6 in Bergen op Zoom. Je kunt hier alleen cash betalen.

Lees ook:

stadskelder social deal

Bergse topdeals: goedkoop dagtripje naar Parijs of all-you-can-eat pannenkoeken

Voor €29,- een dagje naar Parijs, zoveel pannenkoeken als je maar wil voor €7,50 of kaasfondue voor ...
deelboz winkel gratis borgvliet

Bergse Debby organiseert met Recycle Sint de eerste speelgoedruilmarkt in onze stad

Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Sinterklaas al in ons land. Hartstikke gezellig natuu...
swappen

Yes! We kunnen kleding swappen bij Café Atelier

Hangen er in jouw kledingkast ook allerlei kleren die je nooit meer draagt? Vreselijke miskopen en k...
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.