Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Antal speelde 70 escape rooms in een paar weken en opent er nu zelf een

Door Irma van Schaijk 20 december 2018

De Bergse Antal Bekendam ontsnapte in een paar weken aan zo’n zeventig escape rooms. Omdat hij dat leuk vindt, maar vooral ook om inspiratie op te doen voor zijn eigen escape room. Op 18 januari opent hij Escape Room 0164 De Juwelier van de Onderwereld in de Kortemeestraat.

In het pand wordt hard gewerkt, want er moet nog veel gebeuren. “Via Marktplaats kon ik de complete inboedel van een juwelier bemachtigen”, vertelt Antal. “Het verhaal had ik al in mijn hoofd, dus dat kwam mooi uit.”

Waargebeurd verhaal

De escape room is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een juwelier die gestolen sieraden in zijn winkel verkoopt. Antal heeft het zelf ontwikkeld. “Het idee om een escaperoom te starten kwam eigenlijk van mijn oom. Die heeft een aantal escape rooms in Argentinië en wilde ook in Nederland starten. Dat bleek een beetje lastig door de afstand, dus doe ik het.” Het past meteen mooi bij zijn studie Ondernemersschap en Retail Management. “Zo kan ik afstuderen op mijn eigen zaak.”

De tekst loopt door onder de foto.

escape room
Foto: Escape Room 0164

Je hebt een uur

Hij speelde zo’n zeventig escape rooms. Eerst in drie weken vijftig in Nederland, later nog eens twintig tijdens een weekje Budapest.  “Een goede escape room heeft beleving, sfeer. En het mag best ingewikkeld zijn, het is tenslotte niet de bedoeling dat je na tien minuten weer buiten staat. Je hebt een uur de tijd en hoe langer het duurt, hoe spannender het wordt.” Hij is nu bezig met De Juwelier van de Onderwereld, maar heeft nog meer plannen. “In dit pand heb ik nog ruimte om uit te breiden. De bouwclubs die hier zitten, krijgen op termijn een ander onderkomen. Dus misschien maak ik dan nog een room.”

Kijk voor meer informatie op de website.

Lees ook:

kleine vlaming escape room

De Kleine Vlaming gaat dicht en wordt een escape room

We stonden al een paar keer voor een gesloten deur, dus we voelden het al een beetje aankomen: brood...
gevangenpoort-escaperoom

Escaperoom Bergen op Zoom: wie durft er uit een vergeten cel te ontsnappen?

In deze toren zijn ruim 450 jaar lang mensen opgesloten in afwachting van hun vonnis, daar kijk jij ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.