Jeej! Er komt iets nieuws aan het Beurspleintje

Door Natascha Droste 22 december 2018

Waar Betty Veldmeyer thuis zoveel plezier in heeft, dat gaat ze binnenkort in haar eigen eetcafé doen. Stroopwafels en taartjes bakken, verse soep bereiden, maar ook rijstepap óf een lekker biefstukje. Op 1 februari opent ze Bij Betty aan het Beurspleintje 9. 

Betty houdt van koken én gezelligheid: “Je kan hier in de ochtend een croissantje eten en ’s avonds met je vriendinnen borrelen.”

Jaren ’70

Haar eetcafé gaat ze helemaal inrichten in de stijl van de jaren ’70. “Met kitsch servies en ouderwetse muziek. Ik wil een ander concept dat wat er al is. Eigenlijk een beetje wat je ziet in grote steden als Antwerpen en Rotterdam. Je stapt binnen en kijkt wat de pot schaft.” En dat op een mooi plekje in Bergen op Zoom, tegenover het Markiezenhof waar vroeger een schoenenwinkel Shoeks zat.

Wisselend menu

Betty heeft geen vaste menukaart, maar serveert iedere week iets anders. “Je kunt ’s ochtends binnenstappen voor een kopje koffie, croissantje of eitje en later op de dag voor een lunch, borrel of aanschuiven voor een warme maaltijd. Ik ga van alles maken: salades, verse soep, maar ook gewoon rode kool, een stoofpotje, lekker biefstukje of vis. Eigenlijk precies wat ik thuis ook maak. En als iemand ’s avonds zin heeft in een stokbroodje met krabsalade en een lekker soepje, dan is dat ook prima. Juist dat ongedwongen vind ik belangrijk”, zegt Betty. Wij kunnen niet wachten om straks een zelfgemaakt taartje te proeven!


Meer over Bij Betty ontdekken?

Bij Betty lunch

Vandaag gesloten

Steenbergsestraat 9, Bergen op Zoom

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.