Leuk, leuk, leuk: er komt een nieuw restaurant in het raadhuis van Halsteren

Door Irma van Schaijk 18 april 2018

Het raadhuis in Halsteren staat al zo’n tien maanden leeg, maar dat duurt niet lang meer: Marco Mol gaat hier een nieuw restaurant beginnen. Nog vóór eind mei wil hij open gaan en de nieuwe naam is al bekend: 1633.

Het nieuwe restaurant wordt heel laagdrempelig. “Een beetje grand-café-achtig, al vind ik dat al een beetje te chic klinken”,  zegt Marco. “Iedereen is hier straks welkom: voor koffie, een borreltje, en natuurlijk ook voor lunch en diner.” Voorheen zat hier restaurant Het Oude Raadhuis, dat later de naam Wereldz kreeg.

Van afwasser tot eigen zaak

Marco is bepaald geen onbekende in de horeca hier in de regio. Hij heeft onder andere bij de Bourgondiër gewerkt, en staat nu nog in Hof van Holland in Tholen. “Van afwasser tot hotelmanager”, lacht hij. “En nu kan ik dan eindelijk mijn droom waarmaken: een eigen restaurant.” Samen met zijn partner Suzy Krijnen en wethouder Ad Coppens maakte hij het nieuws woensdag bekend. “Dit is een prachtig pand, op een prachtige locatie, en de gemeente is heel blij dat Marco hier iets nieuws wil beginnen”, zei Ad. Hij raadde Marco aan ook eens met het bestuur van de Martinuskerk te gaan praten. “Wat zou het geweldig zijn als je daar in de tuin een terras zou mogen zetten.”

Iedereen is welkom

1633 (het jaartal waarin het pand gebouwd is) zal vooral ‘gemeenschapspand’ zijn, vertelde Marco. Hij lacht: “De kantine van Halsteren zeggen we wel eens. Bruidsparen kunnen hier nog steeds trouwen, de stichting Alterse Carnaval en Sinterklaas zijn ook altijd nog welkom.” Er komt een restaurantgedeelte in het pand, maar ook een caféruimte. Boven kunnen vergaderingen en meetings plaatsvinden en buiten komt een terras. De inrichting wordt een mengeling van klassiek en industrieel, laat Marco via een moodboard zien. “Het wordt een gezellige eet- en drinkgelegenheid, waar ieder zich op zijn gemak voelt.”

raadhuis moodboard

Eenvoudig maar goed

Momenteel is de nieuwe uitbater vooral druk met de inrichting en het aannemen van personeel. Het restaurant zal straks zes dagen per week open zijn (dinsdag gesloten) vanaf 11.00 uur. “En zodra ik iemand heb die een dag voor mij kan waarnemen, wil ik zeven dagen per week open gaan”, aldus de enthousiaste Marco. “De gerechten zullen eenvoudig maar goed zijn: lekkere biefstuk, gebakken vis, salades, frietjes. En we zullen vooral gaan werken met producten uit de streek. Zo zag ik laatst dat hier in Halsteren honing gemaakt wordt. Daar ga ik dus binnenkort eens langs. Leuk toch, honing bijna uit mijn achtertuin.”

Lees ook:

asperges

Eindelijk, ze zijn er weer: asperges! Hier kun je ze al eten

Het weer werkt nog niet zo mee, maar de asperges laten zich niet tegenhouden door de kou! En hoewel ...

 

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.