Er komt weer een nieuw evenement in Bergen op Zoom!

Door Irma van Schaijk 13 januari 2018

Bergen op Zoom is de stad van stoet en spel en dat zullen we weten, want er is een nieuw evenement op  komst: op 16 september zal er een lange optocht van gilden, fanfares, wagens, ommegangen, muzikanten, historische loopgroepen, steltlopers en reuzen door onze stad trekken.

Dit is de eerste Brabantse Stoet met zo’n honderd deelnemers uit alle gemeente uit het voormalige hertogdom ’s Hertogenbosch (waaronder ook bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant vallen).

Brabantse Hoeders

“Waar kan zoiets beter gehouden worden dan in Bergen op Zoom,” zegt Ferd Quik in BN DeStem. Ferd is een van de Brabantse Hoeders, een select gezelschap dat is onderscheiden vanwege hun verdiensten op cultureel gebied. De Hoeders zijn nu bezig deelnemers aan te trekken. Hij hoopt onder andere op wagens van het Bloemencorso in Zundert en de Brabantse Dag in Heeze. Wat nog een bijzondere logistieke operatie zal worden, om al die wagens naar onze stad te krijgen! Waarschijnlijk zullen diepladers helpen met het vervoer.

Spectaculair evenement

Dus hou 16 september vrij in je agenda, want het belooft een spectaculaire stoet te worden. Dus hou 16 september vrij in je agenda, want het belooft een spectaculaire stoet te worden.

Lees ook:

Foodstoet evenementen

Deze evenementen in 2018 wil je niet missen!

Ben je je zomervakantie al aan het plannen? Dan is dit een handig lijstje. Want tijdens deze eveneme...

 

adv.