Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oef! De nieuwe locatie van het mega Bravis ziekenhuis is bekend

Door Joost Verdult 16 april 2019

Het was kop of munt: waar zou het nieuwe megaziekenhuis van Bravis gebouwd worden? Zou het Bergen op Zoom worden of heeft Roosendaal de voorkeur? Het hoge woord is eruit: vanaf 2025 wordt er een gloednieuw ziekenhuis gebouwd aan de rand van Roosendaal, dat meldt BN DeStem. Hoewel het natuurlijk jammer is voor ons, kan je blijven rekenen op een perfecte zorg. 

Zeker tot 2025 krijg je bij het ziekenhuis aan de Boerhaaveplein de zorg zoals je gewend bent. Na die tijd blijft alleen de polikliniek in Bergen op Zoom achter. Afdelingen zoals de spoedeisende hulp en andere complexe klinische ziekenhuiszorg verhuizen dus naar het gebied de Bulkenaar in Roosendaal. Een locatie langs de snelweg tussen Bergen op Zoom en Roosendaal.

(Tekst gaat verder onder de foto)

nieuwe locatie Bravis Ziekenhuis Roosendaal
De nieuwe locatie van Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Foto: Bravis ziekenhuis

Gezondheidszorg blijft goed

Het verkassen van Bravis heeft volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) geen effect op de gezondheid van de Bergenaren. Een rit met de ambulance naar het ziekenhuis mag volgens het RIVM nooit langer zijn dan 45 minuten. Hoewel het ziekenhuis een tikkeltje verder van de stad komt te liggen, blijven de aanrijdtijden volgens het onderzoeksinstituut netjes binnen de normen. En ook al wordt het ziekenhuis niet in Bergen op Zoom gebouwd, de zorg die we ervoor terugkrijgen wordt misschien nog wel beter! Want doordat doktoren nóg beter met elkaar kunnen samenwerken, hebben wij daar weer profijt van.

google maps nieuwe locatie bravis ziekenhuis roosendaal
‘O, daar!’, horen wij je denken. ‘Ja, daar’ komt het nieuwe Bravis ziekenhuis Roosendaal. Foto: Google Maps.

Maar waarom niet in Bergen op Zoom?

Nu zit jij natuurlijk met de volgende brandende vraag: waarom komt het ziekenhuis niet gewoon naar Bergen op Zoom? Op de website van de BN DeStem is een redelijk logisch antwoord te vinden: ruimtegebrek. Doordat het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom omsingeld is door de A58, de A4 en het spoor, wordt de bouw van een megaziekenhuis op die locatie een lastige klus. Tel daarbij op dat er verschillende natuurgebieden in die omgeving liggen en je merkt het zelf al: je kunt geen kant op. Maar weet je, niet getreurd. We krijgen ook al de meldkamer van de politie, brandweer en ambulance. Hoe tof is dat?

Lees ook:

bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Op deze plek staat Bravis in de Ziekenhuis Top 100

Het Bravis Ziekenhuis (Bergen op Zoom en Roosendaal) staat op nummer 30 in de vijftiende editie van ...

Meer over Bravis Ziekenhuis ontdekken?

Bravis Ziekenhuis dienstverlening

GeopendHele dag

Boerhaaveplein 1, Bergen op Zoom

Bekijk meer:dienstverlening

Meer over

112 Nieuws

adv.