Na 11 jaar stopt Dance Boulevard: ‘We keren terug naar onze oude liefde’

Door Natascha Droste 20 februari 2019

Voor zowel de trouwe bezoekers als de organisatie doet dit pijn, na elf jaar stopt Dance Boulevard. De organisatie achter het zomerfestival laat weten dat het feest niet meer terugkeert. Maar er is ook goed nieuws: er komt namelijk iets ouds voor terug.

“We keren terug naar onze oude liefde. Daar is uiteindelijk Dance Boulevard begonnen en daar valt het nieuwe concept ook onder”, zegt René Hopmans. Samen met Jan de Viet en Jeroen Bogers van Focus Events organiseert hij al jarenlang het festival.

Van outdoor naar indoor

Dance Boulevard was inmiddels een begrip in Bergen op Zoom. Afgelopen zomer wisten ze grote namen als The Partysquad, Mental Theo en Def Rhymz op het podium te krijgen. En de fans, die gingen op het festivalterrein aan de Wouwse Tol helemaal uit hun dak. Jan: “Met Dance Boulevard hebben we een groot dancefestival naar West-Brabant gebracht. Daar zijn we trots op! Als evenementenbureau willen we trends naar de regio brengen. Toch zien we de laatste tijd steeds vaker indoorfestival die overdag plaatsvinden. Iets wat je hier in West-Brabant nog niet veel ziet en juist daar willen we op inspelen.”

‘Feesten als vroeger maar op maandag wel fit’

Nieuw concept

De mannen beseffen dat ze mensen die vanaf de eerste editie bij Dance Boulevard kwamen pijn doen. “Er zijn mensen die trouw tien of elf jaar kwamen, wij zelf ook. We hebben het festival zien groeien, mooier zien worden en dan is dit een lastig besluit”, zegt René. Maar de mannen zitten niet stil en komen terug met een nieuw festival. Jan: “We keren terug naar onze oude liefde: een dancefestival. Daar is uiteindelijk Dance Boulevard begonnen en dat komt terug in het nieuwe concept. Omdat het een indoorfestival overdag is, kun je feesten als vroeger maar ben je op maandag wel fit!”

Droomlocatie

“De stap naar een nieuw festival hebben we zo snel gezet, omdat er een droomlocatie op ons pad kwam. Zo’n plek is echt zeldzaam”, zegt René. Het gaat om een oude loods in Roosendaal, om precies te zijn op Oostelijke Havendijk direct aan het station. “Het begin van onze stapperiode is echt de fundering van dit feest. Met je vrienden ging je naar discotheken als Castel, Highstreet en Complex waar jump, early hardcore en hardstyle werd gedraaid.”, zegt Jeroen. De nieuwe locatie haalt het gevoel van vroeger bij de mannen naar boven. Jan: “Het is net als de discotheken van vroeger met donkere hallen en kleine zalen. Het is puur, rauw, donker en industrieel. Op deze locatie kunnen we meerdere area’s creëren, zodat het echt een festival blijft.”

Oude liefde roest niet

De nieuwe festivalnaam ‘Oude liefde roest niet’ past perfect bij het plaatje dat de organisatie voor ogen heeft. “Er komen drie area’s met op een stage de vrienden van toen, eigenlijk de local heroes van de zero’s. Er komt een zaal met early jump en hardstyle, en liefhebbers kunnen in een andere zaal losgaan op oldskool en early hardcore”, zegt Jan. En op de speelse naam ‘Oude liefde roest niet’ konden de mannen hun creativiteit wel kwijt: “Zoals op de festivaltickets: bestel je vroeg, dan koop je een eerste liefdeticket, iets later is second love, en vlak voor het festival de nakomertjes. Bestel je met een groep van vier, dan kun je swingertickets kopen”, zegt Jeroen. Oude liefde roest niet is op 20 april 2019 en de eerste namen zijn al bekend. Zo staan niemand minder dan Pat B, Deepack, The Prophet, Zany, Panic en Nosferatu op het podium. Wil je dit niet missen? Koop dan hier je tickets.


Meer over Focus Events ontdekken?

Focus Events entertainment

Nu openHele dag

Drebbelstraat 1, Bergen op Zoom

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

thank-god-its-friday-borrel-4

9 feestjes en festivals in Bergen op Zoom waar we superveel zin in hebben (2019)

Jaaa, het feestjes- en festivalseizoen staat weer voor de deur. Van 90s No Limits tot het grootste N...

Meer over

Nieuws

adv.