Let op: zwembad De Melanen gaat tijdelijk dicht

Door Irma van Schaijk 22 maart 2019

Nog even en we kunnen weer lekker buiten zwemmen. Daarom wordt in april de koepel, die nu over het buitenbad staat, weer weggehaald. Daarom gaat het bad van 1 tot 20 april dicht.

Zwembad De Melanen in Halsteren verandert dan weer in een buitenbad. Na ruim een half jaar start 1 april de ontmanteling van de overkapping. “Het is een succes geweest”, zegt manager Walter van Krieken. “Een aanrader als je zwembad gaat renoveren.” Het weghalen van de koepel duurt drie weken. Dat betekent dat zwembad De Melanen van 1 tot en met 20 april gesloten is. In die tijd wordt niet alleen de koepel afgebroken, maar ook het wedstrijdbad leeg gemaakt en opnieuw gevuld.

Overdekt buitenbad

Het overdekken van het buitenbad in Halsteren was nodig omdat binnenbad De Schelp in Bergen op Zoom buiten gebruik is gesteld nadat begin vorig jaar scheurtjes in de constructie waren gevonden. Het bad wordt momenteel grondig gerenoveerd en gaat naar verwachting in september weer open voor het publiek.

Verkoop

De opblaastent van 33 meter lang, 34 meter breed en 9 meter hoog gaat na de ontmanteling meteen in de verkoop. Volgens Walter van Krieken ontbreekt het niet aan belangstelling. “Door collega-zwembaden die renovatieplannen hebben is interesse getoond”, zegt hij. Ook kan de tent een oplossing zijn voor hockey- en tennisbanen die in de wintermaanden door willen spelen.

De Melanen gaat zondag 21 april weer open voor het publiek. Dan start het zomerseizoen. Het buitenbad blijft tot 1 september open. Dat de koepel de bezoekers goed bevallen is, lees je hier:

diana zwembad schelp melanen

Diana Leonard: ‘Zwemmen in de koepel bij de Melanen is supertof’

Voor verenigingen was het even schrikken toen Zwembad de Schelp plotseling dicht ging. Ook voor de B...

Meer over

Doen Nieuws

adv.