Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Volle afvalcontainer? Binnenkort kan je kliko op een andere dag geleegd worden

Door Joost Verdult 25 september 2020

Saver verandert vanaf 2 november hun manier van werken. Doordat de afvalverwerker de routes van de vuilniswagen verandert, is de kans groot dat de ophaaldag van jouw volle container in Bergen op Zoom op een andere dag valt.

Deze veranderingen rond de ophaaldag in Bergen op Zoom geldt voor containers en PBD-zakken (plastic afval). De routes van Saver worden efficiënter en daarom kunnen de vuilnismannen en -vrouwen straks meer containers legen in hetzelfde aantal kilometers. Daarnaast krijgen de chauffeurs zoveel mogelijk een vaste route, zodat ze ieder hoekje van hun wijk kennen.

Route aanpassen door veranderingen

Het efficiënter werken, is niet de enige reden dat Saver de afvalroute aanpast. De weg die de vuilniswagen aflegt, is al een lange tijd hetzelfde, terwijl de gemeente in die tijd wél veranderd is. Door nieuwe woningen, nieuwe straten en de komst van de ondergrondse containers kwam de route er in de loop der jaren stilletjes aan anders uit te zien. Daarom werd het tijd om de bestaande route een opfrisbeurt te geven.

Aantal ophaalbeurten verandert niet

Hoewel de vuilniswagen van Saver eventueel op een andere dag langs kan komen, verandert het aantal ophaalbeurten niet. Hoe vaak jouw kliko geleegd wordt, blijft dus hetzelfde. In november kan het voorkomen dat er twee inzameldagen voor een van de afvalbakken staat. Dit komt door de overgang van het oude naar het nieuwe schema.

Check wat er voor jou verandert

Benieuwd of de ophaaldag van jouw containers in Bergen op Zoom hetzelfde blijft of verandert? Vul je postcode en huisnummer in via de afvalkalender van Saver of download de app Afvalwijzer (klik hier voor iOS (iPhone) en hier moet je zijn voor Android). Tip: als je de pushnotificatie  aanzet, ontvang je vanzelf een melding wanneer je containers geleegd worden. Is er in schema voor jou niets anders te zien? Dan klopt dat ook. Houd er rekening mee dat er voor de meeste mensen wél iets verandert.

Vergeten de container buiten te zetten, wat nu?

Zit je nog met je oude ophaaldag in je hoofd waardoor je vergeten bent de volle container aan straat te zetten? In het begin strijkt Saver over hun hart. Wanneer dit in november gebeurt, kan je Saver bellen of mailen. De afvaldienst komt dan alsnog langs om je volle bak te legen.

Lees meer:

Gft-afval groene container container groene bak bergen op zoom

Nieuwe lijst gft-afval beschikbaar: dit mag wel en niet in de groene container in Bergen op Zoom

Sinds kort is er een nieuwe lijst voor groente-, fruit- en etensresten en tuinafval ontwikkeld. Door...
grote afvalcontainer

MAG DAT: een grote afvalcontainer op de stoep voor je woning zetten?

Bergse binnenblijvers zijn geen stilzitters. We puzzelen ons een slag in de rondte, wagen ons een pa...
Inzamelpunten luiers bergen op zoom afval inleverpunten bergen op zoom afvalcontainer container paarse bak kleine elektrisch afval e-tainer saver milieustraat glasbak ondergrondse container papierbak restafval plastic afval

Inzamelpunten voor luiers van Saver: om deze reden vind je ze niet Bergen op Zoom

In de gemeente Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht en Halderberge is Saver de eindbaas van het a...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.