Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leefbaarheidsonderzoek: zo denkt Bergen op Zoom over de leefbaarheid in de gemeente

Door Frits Klasen 26 maart 2020

Dat het wonen in Bergen op Zoom zeer fijn is, weten we natuurlijk al! Maar het is altijd fijn om dat nog eens zwart op wit te zien. Voor de vierde keer is in de regio West-Brabant een leefbaarheidsonderzoek onder de inwoners gehouden, zo ook in Bergen op Zoom. De resultaten van 2019 zijn deze week onthuld.

Om de drie jaar wordt het onderzoek naar de leefbaarheid gehouden door onder andere de gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom. Met de hulp van de woningcorporaties Stadlander, Woningstichting Woensdrecht en Woonkwartier zoeken zij de inwoners van alle wijken op om er nu achter te komen wat zij vinden van hun woonstad.

Wat vindt de Bergenaar?

Goed nieuws, want in 2019 hadden Bergenaren een positiever beeld van de leefbaarheid in Bergen op Zoom dan in 2016 het geval was. Vooral qua thuisgevoel, de school-huisroute voor de kinderen en veiligheid is een duidelijke verbetering te zien. De grootste verslechtering volgens de Bergse burgers is de overlast van de verschillende evenementen in onze stad. Het volledige rapport is hier terug te lezen.

(Tekst loopt verder onder de foto)

bergse plaat wonen bergen op zoom
De Bergse Plaat scoort erg goed onder inwoners. Foto: Jurgen Kwisthout

Punt van aandacht

De Bergse Plaat, Meilust en de kern Halsteren worden, net als in de voorgaande jaren, gezien als de fijnste wijken om te wonen binnen de stad. De laagst gewaardeerde wijken zijn Langeweg en Nieuw Borgvliet. De gemeente en Stadlander laten weten dat dit een punt van aandacht is voor ze. Samen met de inwoners wordt er nu gekeken hoe in die wijken de leefbaarheid verbeterd kan worden.

Lees ook:

koophuizen bergen op zoom Het Lunchcafé risicogroep bergen op zoom minder inkomen coronacrisis dicht tot 1 juni Lege Straat corona coroavirus wouwsestraat gouvernementsplein dikke boomwinkels binnenstad centrum winkelen shoppen

Dicht tot 1 juni: zo zit het met de Bergse scholen, horeca, kappers en sportverenigingen

De overheid kwam deze week met nieuwe maatregelen: alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden t...
inzamelingsactie rode kruis

Oproep van het Rode Kruis: doneer medische hulpmiddelen

Het Rode Kruis is duidelijk in hun boodschap: er is een tekort aan beschermingsmiddelen en medische ...
bravis ziekenhuis criminelen coronavirus

Burgernet waarschuwt: criminelen grijpen coronavirus aan om mensen op te lichten

Het coronavirus is een waar dieptepunt te noemen. Toch is het mooi om te zien dat burgers in deze bi...

adv.