Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lachgas in het verkeer: zo vaak kwam het afgelopen tijd voor in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 7 oktober 2019

Steeds vaker zie je ze op straat liggen: lachgaspatronen. De zilverkleurige buisjes worden in een ballon leeggemaakt, waarna de gebruiker van het kortstondige tripmiddel na inhaleren in een roesje belandt. Het is onverstandig én onveilig om achter het stuur te zitten, terwijl je even van de wereld bent. Toch gebeurt het steeds vaker. Wij doken de kranten in: zo vaak komt lachgas in het verkeer in Bergen op Zoom voor.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

6 oktober 2019

We lezen in de BN DeStem dat het onlangs – op de nacht van 6 op 7 oktober – nog raak was. De politie van Bergen op Zoom pakte het rijbewijs van een man af nadat hij lachgas had gebruikt. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk als je onder invloed bent van lachgas? De organisatie Jellinek is expert op gebied van verslavingen. Zij geven aan dat het gebruik van lachgas in het verkeer levensgevaarlijk is. Omdat je even helemaal van de wereld kan zijn, vergroot je de kans op een ernstig ongeluk. Zelfs na het gebruik van lachgas, kan je volgens de organisatie nog enkele uren onoplettend blijven.

4 juli 2019

In deze auto werden in totaal 26 grote flessen van het roesmiddel gevonden. Op de A58, ter hoogte van Bergen op Zoom, werd de bestuurder betrapt met de megapatronen lachgas in zijn auto. Om die reden werd het voertuig naar het politiebureau gebracht, zodat het nader onderzocht kon worden.

28 juni 2019

Zoals je ziet, ligt hier de hele kofferbak vol met grote lachgasflessen. Om die reden is de bestuurder van deze auto ook aangehouden. Doordat je niet meer dan twee kilo van dit gas mag vervoeren, was de automobilist strafbaar bezig. Onder het mom van ‘vervoer van gevaarlijke stoffen’ is hij volgens de politie aangehouden.

28 april 2019

Een 19-jarige automobilist werd in de nacht van zondag 28 op maandag 29 april in Bergen op Zoom betrapt terwijl ze al rijdend lachgas aan het gebruiken was. Agenten kregen haar op de Boulevard in de gaten, toen ze slingerend over de weg reed. Toen zij de vrouw volgden, zagen de agenten dat zij continu met een ballon in haar hand zat. Als reactie daarop heeft de politie een vordering naar het CBR opgemaakt voor een rijvaardigheidsonderzoek.

Lees meer:

Jeugdoverlast Bergen op Zoom politie bergen op zoom carrousel festival agent tim michael

Kijkje achter de schermen bij de politie: ‘Sommigen vergeten dat wij ook gewoon mensen zijn’

Verkeersboetes uitschrijven of toezicht houden tijdens het uitgaan in het weekend. De kans is groot ...
verkeersongelukken bergen op zoom snelweg vrachtwagen sleepwagen takelwagen

De brokkenpiloten van toen: verkeersongelukken in Bergen op Zoom

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zelfs met automatische remsystemen, motorhelmen en airbags gaat...
boetes omhoog

Je bent gewaarschuwd: zoveel gaan de boetes volgend jaar omhoog

De rood rijden, een blikje op de grond gooien en met je telefoon in je hand fietsen: je kan er stuk ...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.