Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

La Place in de Bergse binnenstad sluit vanwege het coronavirus

Door Joost Verdult 13 juli 2020

La Place verdwijnt uit de binnenstad van Bergen op Zoom. Door de coronacrisis en de verplichte sluiting van de horecazaken, is het restaurant in het Bergse centrum een van de filialen die voorgoed de deuren sluit.

Supermarktenketen Jumbo, het bedrijf achter La Place, laat weten dat er in totaal 23 restaurants sluiten. Hoewel de La Place in de binnenstad in Bergen op Zoom verdwijnt, blijft de vestiging aan de Wouwse Tol gewoon open.

Van korte duur

Iets meer dan een jaar geleden werd La Place De Parade in het centrum geopend. Op 4 juli 2019 knipte wethouder Van der Velden een lintje door en lagen de eerste broodjes met kruidenroomkaas op een bord. Vanwege de coronacrisis is de zaak, die eerst in de V&D zat, na een dikke twaalf maanden alweer voorgoed gesloten.

Gedwongen ontslagen voorkomen

Volgens Jumbo wordt er binnen La Place alles aan gedaan om gedwongen ontslagen binnen het bedrijf te voorkomen. Daarom wordt er geprobeerd om werknemers van de sluitende vestigingen, waaronder die in Bergen op Zoom, een andere baan aan te bieden binnen Jumbo of La Place.

adv.