Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een onrustige jaarwisseling: vuurwerk voortaan verbieden?

Door Irma van Schaijk 2 januari 2018

Bergen op Zoom kende een onrustige jaarwisseling. Er was met name veel overlast van vuurwerk. Wordt het niet tijd om vuurwerk te verbieden en bijvoorbeeld één centrale vuurwerkshow te houden?

Een auto aan de Plejadenlaan ging op oudjaarsavond op in vlammen, waarschijnlijk door een vuurwerkbom. Bij bewoonster Edith de Waal gaat een steen door de ruit, en Piet van de Kieboom die haar te hulp komt schieten, wordt bekogeld met vuurwerk. Ook de glaszetter wordt onder vuur genomen, meldt BN De Stem.

Meer overlast

En niet alleen in de Plejadenlaan ging het mis. De spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis heeft het op oudjaar druk. Gelukkig blijft het aantal vuurwerkslachtoffers beperkt tot vijf, waarvan drie met oog- en twee met handletsel.  Verder was er een steekpartij in de Lievevrouwestraat, werd een bushokje aan Heiningen vernield en waren er diverse inbraken en veel meldingen van vuurwerkoverlast.

Vuurwerk beu

Burgemeester Frank Petter is de overlast van zwaar vuurwerk tijdens de jaarwisseling meer dan beu en roept om landelijke maatregelen. Maar wordt het geen tijd om net als bijvoorbeeld in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag een centrale vuurwerkshow te houden en vuurwerk verder te verbieden? Wat vind jij?

Meer over

Nieuws

adv.